Bemutatkozás

Kedves az állatokért felelősséget érző Barátaink!

Alapítványunk 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy segítségére legyünk a környezetünkben élő kidobott, otthontalan állatoknak.

Sajnos folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy az állatvédelem Magyarországon, de Kaposváron is a kutyavédelemmel egyenlő. A macskákat mindenki másodrendűként kezeli, és ez sajnos az állatvédelemre szánt anyagi források elosztásában is tükröződik.

Kaposváron két kutyamenhely is található, de a gazdátlan macskák ugyanúgy segítségre szorulnak. Bár életmódjuk, kis termetük, habitusuk miatt nem olyan feltűnőek, mint a kóbor kutyák, azért nekik is szükségük van az emberi gondoskodásra.

Önkénteseink évek óta foglalkoznak cicamentéssel, segítségükkel már több mint 200 macskának találtunk új otthont és rengeteg macska gazdára találását segítettük közvetítőként is.

Jelenleg több mint 60 cicát gondozunk. Mivel alapítványunk semmiféle költségvetési vagy önkormányzati támogatásban nem részesül, a kidobott cicák élelmezésének és orvosi ellátásának költségét teljes egészében önkénteseink fedezik. Áldozatvállalásuk azonban csak enyhíti a helyzetet, nem oldja meg, ezért végleges és minden jóérzésű ember és macska számára megnyugtató megoldást szeretnénk. Végső célunk egy macskamenhely létesítése. Egy magánszemély nagyvonalú adományának és az SZJA 1% felajánlásoknak köszönhetően elindult a menhely építése, megnyitása 2019 tavaszán várható.

Kérünk minden állatszerető és a macskákért felelősséget érző embert, hogy támogassa céljainkat. Örülünk minden forintnak, de hálásak vagyunk a természetbeni támogatásokért (élelem, alom, stb.) is. Minden ötletet, segítséget és együttműködést köszönettel fogadunk. További részletek a Hogyan segíthet? menüpontban.

Alapítványunk aktuális tevékenységéről a Cicanapló című sorozatunkban számolunk be, amelyben egy-egy fotóval illusztrálva elmeséljük az előző hét történéseit.