CICANAPLÓ 2022. augusztus 15-21.

A héten sajnos rekordmennyiségű kidobott cicát kellett befogadnunk.

Szerdán megjelent kb. 1 éves teknőctarka lánycica egy áruháznál a kisgáti városrészben. Természetesen nem ismeri senki a környéken. Megtalálója elvitte állatorvoshoz, kiderült, hogy vemhes. Befogadtuk a menhelyre, megtalálója pedig vállalta, hogy ha nem jelentkezik a gazdája, kifizeti az ivartalanítást. Köszönjük Zitának, hogy a cicát találók többségével ellentétben ő a költségekhez is hozzájárult, és nem abban merült ki nála az állatvédelem, hogy behozta a cicát a menhelyre…

Pénteken nagy dolog történt: ma először meg tudtuk simogatni a Búzavirág utcai kislányt! Címlapképünkön ez a történelmi pillanat látható. A cicus kölyökkora óta, közel 2 éve van már a menhelyen, hát nem kapkodta el a megszelídülést… Most viszont megtört a jég, azóta már bármikor meg tudjuk simogatni. Most végre talán gazdára is talál majd, mert igazán gyönyörű cica.

Szombaton befogadtunk két kis kandúrt, akiket a Bartók Béla utcában találtak. Borzasztóan gyulladt volt a szemük és bolhásak is voltak. Megkezdtük a kezelésüket, szépen javulnak. Hamarosan mehetnek fel a gazdikeresőbe.

Szomorúan indult a vasárnap: sajnos meghalt Rozika cicánk. 🙁 A kis öreglány januárban került be hozzánk borzasztó sovány és legyengült állapotban. Hamar összeszedte magát a menhelyen, és nagyon megszerettük. Az utóbbi időben ismét egyre gyengébb lett, vasárnap pedig végleg elaludt. Csak az vigasztal minket, hogy legalább az utolsó fél évét jó helyen, nyugalomban élhette le.

A nap további részében két alomnyi cica is bekerült menhelyünkre.

Először három koromfekete kiscica, akiket Somogyaszaló és Antalmajor között találtak. Makkegészséges, rendkívül kedves, láthatóan emberhez szokott cicák. Nem is értjük, hogy aki eddig ilyen szépen gondoskodott róluk, hogy volt képes kidobni őket.

Mint ahogy azt sem értjük, hogy volt szíve „gazdájuknak” a lipótfai erdőszélen kidobni azt a négy, kb. 5 hetes kiscicát, akik végül egy éppen ott nyaraló pár jóvoltából szintén nálunk landoltak. Komolyan azt gondolta ezt a jóember, hogy ezek az apróságok tudnak majd gondoskodni magukról??? Nem is értjük, komolyan…