CICANAPLÓ 2022. június 20-26.

Egy ismerős pár a nászútját töltötte egy erdei házban, amikor odament hozzájuk egy sovány lánycica. Megetették, aztán másnap reggel hozta a két kölykét is. Senki nem ismerte a cicákat a környéken, valószínűleg kidobták őket. Megtalálóik ezért csütörtökön elhozták őket hozzánk azzal, hogy a mamacicát megtartják, és minden költséget fedeznek. Így is lehet ugye. Mindhárman fekete-fehérek, és szinte teljesen egyformák. Címlapképünkön a kis család látható. A mamacica hihetetlenül kedves, a kölykök először féltek (nem sok embert láthattak eddig), de pillanatok alatt megszelídültek. Már fel is töltöttük őket a gazdikeresőbe.

Pénteken egy újabb fekete-fehér kiscicával gyarapodtunk, akit egy kaposvári lépcsőházban(!!!) találtak. Kb. 5-6 hetes kislány, és persze ő sem hiányzott senkinek. Biztos magától került a lépcsőházba…

Vasárnap szólt egy örökbefogadónk, hogy leesett egy kiscica a padlásukról. Azonnal elmentünk megnézni. Ránézésre semmi baja nem volt a kis cirmosnak, sőt olyan fürgén mozgott, hogy el sem tudtuk kapni. Később megtalálóinak sikerült megfogniuk, és behozták a menhelyre. Teljesen egészséges a pici, viszont teljesen vad. Ezért nem vittük vissza, hanem megtartottuk, hogy ne növeljük az utcán kóborló cicák számát. Reméljük, sikerül megszelídíteni.

És ha még nem lett volna elég bejövő kiscica a héten, szintén vasárnap befogadtunk 5 kis cirmost, akiket egy családi ház udvarára csempésztek be az éjszaka egy dobozban. Érdekes lelkivilágú emberek vannak… Kb. 1 hónaposak, ők szerencsére szelídek. Picit nőnek még, és már mehetnek is gazdihoz.

Ez akárhogy is számoljuk, 10 macska a héten. A legjobbkor jött az újabb hatalmas adag alutálcás táp az Országos Állatvédőrség Alapítványtól! Cicáink nevében is nagyon köszönjük mindenkinek, aki segített az adomány hozzánk történő eljuttatásában: az alapítványnak, különösen Hodosán Éduának, Walger Annamáriának és a Hungaromarket Kft. csapatának, plusz Kornélnak a pakolásért.

Két újabb cicát is feltöltöttünk a gazdikeresőbe. Egyikőjük egy csodaszép fiatal félperzsa kandúr, aki befogadott cica, de sajnos nem jön ki a többi macskával. A másik egy fiatal ivartalanított kandúr, akinek meghalt a gazdája és az örökösök szokás szerint „nem tartanak rá igényt”, ezért július közepéig el kell hagynia a házat. Sok megosztást kérünk mindannyiuknak!