CICANAPLÓ 2021. május 3-9.

Pénteken gazdára talált pici Stefi cicánk. Tavaly októberben találták a Szent Imre templomnál egy másik cicával együtt. Azt gondoltuk, hamar jelentkezni fog a gazdájuk, hiszen nagyon szép és barátságos cicák, de hiába hirdettük és plakátoltuk őket, semmi. Érthetetlen, hogy nem hiányoznak senkinek. Most pici Stefi végre gazdára talált, címlapképünkön ő látható a kimondottan neki készült cicamászókán. 🙂 A nevét egyébként onnan kapta, hogy nagyon hasonlít Stefi cicánkra: őt még 2011-ben mentettük ki néhány gyerek kezei közül, akik fociztak vele… Stefi azóta nálunk él és idős kora ellenére remekül érzi magát.

Vasárnap egy családi ház udvarába bedobtak egy kb. 5 hetes cirmos kislány cicát. „Gazdája” nyilván úgy gondolkodott, hogy ahol több cica van, ott biztosan elfér még egy… Mivel a cica nagyon pici, a hölgy nem tudta vállalni a gondozását, így elhoztuk. Szerencsére már másnap találtunk neki egy ideiglenes befogadót, sőt már a végleges gazdája is megvan. Nagyon szereti az új anyukáját, és gyönyörűen fejlődik. Köszönjük Líviának a gondoskodást!

Felhívott bennünket egy hölgy, hogy szeretne cicát örökbe fogadni tőlünk. Ilyenkor már a telefonban el szoktuk mondani az örökbefogadási feltételeinket, hogy kiszűrjük azokat, akiknek a felelős állattartással kapcsolatos álláspontja nem egyezik a miénkkel. Sajnos ez a hölgy is ebbe a kategóriába tartozik: felháborodott, hogy mi oltási és ivartalanítási kötelezettséggel adjuk ki a cicákat, merthogy ő aztán nem fogja annak a szenvedésnek kitenni a cicát, amit az ivartalanítás jelent… Szomorú, hogy még mindig ilyen elterjedt ez az ostoba, begyöpösödött gondolkodásmód. Mi mást mondhattunk volna, mint hogy sok sikert a további cicakereséshez… Amúgy épp a héten ivartalaníttattuk Kincsem cicánkat, aki a műtét másnapján már semmilyen fájdalmat nem mutatott, és ugyanolyan, boldog, kedves cica volt, mint előtte. Ennyit az ivartalanítás okozta hatalmas szenvedésről…

Sok finomságot kaptunk már a Tóth-Horváth családtól, most egy mikrohullámú sütővel és egy hűtőszekrénnyel leptek meg minket. Mindegyik nagyon jól fog jönni, köszönjük szépen!

Rózsahegyi Éva szintén rendszeres támogatónk, a héten már sokadszorra kaptak tőle cicáink nagyon jó minőségű tápokat. Köszönet érte!

Feltöltöttünk egy cicát az elveszett cicák albumába, sok megosztást kérünk neki, hogy minél hamarabb hazakerüljön!

Aki még nem rendelkezett személyi jövedelemadója 1%-áról, már csak május 20-ig teheti meg. Mivel menhelyünk semmilyen állami vagy önkormányzati támogatásban nem részesül, igen nagy segítséget jelentenek számunkra az SZJA 1%-ok. Ha egyetért céljainkkal, kérjük támogasson minket az 1% felajánlásával! Segítségüket előre is köszönjük! Kapos Állatbarát Alapítvány, adószám: 18776797-1-14.