CICANAPLÓ 2020. november 16-22.

Kedd délután kaptunk egy bejelentést, hogy a 67-es út somogyaszalói hídjánál láttak egy elütött cicát. Kimentünk, de nem találtuk. Másnap délelőtt visszamentünk az Euro 6×6 Taxi állatszállításra szakosodott munkatársával, Decsi Jánossal. Egy másik hídhoz, mert mint kiderült, a bejelentő tegnap pontatlanul adta meg a helyszínt… Meg is találtuk a cicát, de olyan vad volt, hogy nem tudtuk befogni. Délután jól felszerelkezve ismét kimentünk, de cica már nem volt sem a hídon, sem a környéken. János este még egyszer kiment megnézni, de ő sem találta. Aztán a sonline.hu oldalon olvastuk, hogy az egyetem oktatóinak sikerült befogniuk a cicát, aki mint kiderült, nem egyszerűen egy vad macska, hanem egy vadmacska volt… Ezúton is gratulálunk Pintér Attilának és Lanszki Józsefnek, és köszönjük, hogy segítettek a cicán!

Szintén kedden bekerült hozzánk egy kb. féléves cirmos kandúr, akit a munkaügyi központnál találtak. Feltöltöttük az oldalunkra, másnap reggel már csörgött is a telefonunk, és azonnal el is vitte a gazdája. Egy hete tűnt el a Kisfaludy utcából. Fantasztikus volt látni, mennyire örült a gazdájának!

A hétvégén örökbefogadási nagyüzem volt: három cicánk is gazdisodott! Először Pezsgő, az utolsó kamionos cica, aztán az egyik tescós cica, végül a legkisebb cicáink egyike is szerető gazdára talált.

Címlapképünkön az egyik első, nálunk született cicánk látható az anyukájával. Csodaszép, rendkívül kedves, félhosszú szőrű fiúcska, egyetlen apró hibával: imád pancsolni…