CICANAPLÓ 2020. november 2-8.

Kedden behoztunk egy kb. 6 hetes cirmos lánycicát, aki egy kaposvári ház padlásán született, aztán leesett valahogy, és 3 napja az ablakban gubbasztott a virágok között… Szegényke nem látott még embert, úgyhogy nagyon fél, de igyekszünk megszelídíteni.

Szombat este kaptunk egy hívást, hogy a Corso bevásárlóközpontnál találtak egy vörös kandúrt, akinek valaki drótot csavart a farkára… Azonnal elvittük az ügyeletre. Borzasztó állapotban volt szegényke, tele elfertőződött, gennyes sebekkel. Vártunk néhány napot, reménykedtünk, de sajnos a gondos kezelés ellenére sem lett jobban. A jelek szerint az ideg is sérült, az állatorvos szerint semmi remény nem volt a felépülésére, így el kellett altatni szegényt. 🙁 Címlapképünkön ő látható. Feltöltöttük az oldalunkra is, hogy ha a gazdája ráismer, legalább tudja, mit történt a cicával. Megkínzójának pedig tiszta szívből kívánjuk, hogy az ő farkára is tekerjen valaki drótot…

Nagyon klassz felszerelési tárgyakat kaptunk Barcsa Évától, köszönet érte!

Egy újabb cica került fel gazdikereső oldalunkra, akit egy falusi parkban találtak. Megtalálója ideiglenesen befogadta, most végleges otthont keresünk neki.

A végére pedig egy újabb technikai közlemény. A Facebook sajnos tovább folytatja a „felhasználói élmény javítását”: az új, csigalassú és bonyolult kezelhetőségű felület bevezetése után most a jegyzet funkciót is megszüntette. Eddig jegyzetként publikáltuk a cicanaplót, ami kulturált, formázható, linkelhető formátumot biztosított, ráadásul az egyes naplók időrendi sorrendben, egymás alatt sorakoztak az oldalunkon. Ennek most sajnos vége, innentől csak sima bejegyzésként tudjuk publikálni a cicanaplót, ami egyrészt nem formázható, másrészt elveszik a többi kép és bejegyzés sűrűjében. A régi jegyzetek megmaradtak, de mivel a Jegyzet menüpont eltűnt, azok is csak a többi bejegyzés között olvashatók, ráadásul képek nélkül. Köszi Facebook. Szerencsére a cicanaplót a Facebookkal párhuzamosan honlapunk, a kaposallatbarat.hu Hírek menüpontjában is megjelentetjük, így akinek az új facebookos formátum nem tetszik, bátran olvassa itt. Honlapunkon valamennyi korábbi cicanapló is elolvasható.