CICANAPLÓ 2020. július 27 – augusztus 2.

Hétfőn kaptunk egy bejelentést, hogy a Füredi utcában csövezik egy kiscica. Odamentünk, egy kocsi alatt sírdogált szegényke. Kb. 10-12 hetes kis cirmos. Kis trükkel sikerült is bedobozolni, de sajnos kitört a hordozóból, és innentől persze esélytelen volt újra megfogni. Kitettük az élvefogó csapdánkat, naponta többször is ellenőriztük, az étel rendszeresen eltűnt, de a cica sehol. Végül szombaton sikerült megfognunk – egy sünit. Innentől nem sok értelme lett volna otthagyni a csapdát, mert újra csak ő ment volna bele, úgyhogy inkább elhoztuk. Ha valaki tud a cicáról, kérjük szóljon.

Csütörtökön szóltak nekünk, hogy a 48-as ifjúság útja végén egy nagyon rossz állapotú cica fekszik a földön órák óta. Elmentünk megnézni. Rendkívül kedves, nagyon fiatal, cirmos lánycica. Első ránézésre egészségesnek tűnt, de a biztonság kedvéért elvittük állatorvoshoz. Címlapképünkön ő látható a vizsgálóasztalon. 🙂 A vizsgálat is megerősítette, hogy semmi baja. Viszont szoptat, így visszaengedtük a helyére. Aki tudja, kié lehet a cica, kérjük jelentkezzen.

Szombat éjjel a Kutyatár Egyesület a Rákóczi-pályánál egy csatornafedél alól kibányászott egy cicát. A mi Aldi cicánk volt az, már napok óta kerestük. Sajnos ő egy megrögzött csavargó, de reméljük, tanult az esetből. Köszönet mindenkinek, aki a cica megmentésében és hozzánk visszajuttatásában segédkezett!

Kb. 2 hete a Biczó közben felbukkant egy hamuszürke öreg kandúr. Feltöltöttük a gazdikeresőbe, reméljük jelentkezik a gazdája.