CICANAPLÓ 2020. május 18-24.

Szomorúan indult a hét: meghalt Csabi cicánk. 🙁 Csabi egy öreg cirmos kandúr volt, aki 2016 májusában került hozzánk a gazdája halála után. Jó két évig hozzá se lehetett érni, olyan félénk volt, aztán teljesen váratlanul pár hét alatt megszelídült. A végén már az ölünkbe ült, és követelte a simogatást. Most hirtelen fogyni kezdett, úgyhogy elvittük állatorvoshoz. Csomókat mutatott az ultrahang a hasában, felnyitották, és tele volt daganattal. El kellett altatni szegényt. 🙁

Még múlt pénteken hoztunk be egy cirmos lánycicát a tüskevári városrészből. Februárban szegődött oda egy házhoz, most pedig vemhes lett, és már olyan közel volt a szülés, hogy nem lett volna etikus ivartalaníttatni. Inkább berendeztük neki a szülőszobát. Akkora hasa volt, hogy nem lepődtünk volna meg, ha már másnap meglesznek a picik, de végül csak szerda éjjel születtek meg. 5 kiscica lett, mindannyian feketék. Nagy esemény volt ez számunkra, mert most először születtek nálunk kiscicák. Mindannyian nagyon jól vannak, a picik szépen fejlődnek. Címlapképünkön ők láthatók első közös reggelükön.

Bármekkora élmény is volt azonban az első cicaalmunk születése, nem célunk a cicák szaporítása, sajnos megteszi azt rengeteg felelőtlen ember helyettünk is… Csütörtökön ezért ivartalanítós napot tartottunk, két lány- és egy fiúcicánkat ivartalaníttattuk.

A múlt héten hozzánk került kamionos cicák nagyon szépen fejlődnek. Már szilárd ételt is esznek, de mellette azért szoptatjuk is őket. Egy videón meg is örökítettük, milyen türelmetlenül várják, hogy felmelegedjen a tej…

Még egy videóval bővült Youtube csatornánk. Kofa cicánkat 2017 januárjában találtuk a nagypiacon. Innen jött a neve is. Akkor még átlagos testalkata volt, de a sanyarú menhelyi körülményeknek köszönhetően picit meghízott… A videón az ő önfeledt hempergése látható. Jó szórakozást!