CICANAPLÓ 2020. április 6-12.

Egészen elképesztő hetünk volt: 5 cicánk talált gazdára! Nem számoltunk utána, de simán lehet, hogy ez az eddigi heti örökbeadási rekordunk.

Hétfőn egy visszatérő örökbefogadónk elvitte Pankát. A kis cirmos tavaly novemberben került hozzánk. Hihetetlenül kedves kis jószág volt, ha hozzáértünk, azonnal eldobta magát, és simogatásra kínálta a hasát. Panka nagyon jól érzi magát új otthonában, és a meglevő cicával is remekül kijönnek.

Eddig is sok segítséget kaptunk a Pamacs állateledel üzletek tulajdonosaitól, most pedig kapcsolatunkat örökbefogadással is megerősítettük. Sőt egyből két cicát is vittek: egy hamvasszürke kandúrt és egy csodaszép, hamvasszürke-drapp lánycicát a tavaly áprilisban behozott kilakoltatott cicák közül. Nagyon jó, hogy együtt kerültek új otthonukba, így sokkal könnyebb lesz a beilleszkedés.

Decemberi utolsó cicanaplónk címlapján szerepelt Fanni, ott részletesen leírtuk a történetét. Nemrég sajnos meghalt az öreg cica, aki mellé a Fannival együtt hozzánk került Mókuskát vitték, és a cica mély depresszióba esett. Szerettek volna egy új társat neki. Azonnal arra gondoltunk, hogy milyen jó lenne, ha Fannit választanák, és így újra együtt lehetnének. Szerencsére nem is volt szükség győzködésre, Fanni ugyanis egyszerűen leszólította őket. 🙂 A nagy összeborulás Mókuskával egyelőre még várat magára, de Fanni az éjszakát már a gazdája ágyában töltötte, úgyhogy nagy baj nem lehet… 🙂

Ugyanaznap gazdára talált Lüszi, 2 héttel ezelőtti cicanaplónk egyik címlaplánya. Csodaszép, hosszúszőrű fekete cica, korábban tőlünk fogadták örökbe, de gazdájának külföldre költözése miatt visszakerült hozzánk a múlt heti címlapképünkön látható Miával együtt. Most végre Lüszi is újra otthonra talált, és a visszajelzések szerint remekül érzi magát új családjában.

Szerdán újra meglátogatott minket az a fiatalember, akitől januárban egyszer már rengeteg tápot kaptunk, és újra hozott egy hatalmas halom kiváló minőségű tápot. Kérte, hogy ne említsük meg a nevét, de ezúton is szeretnénk kifejezni hálás köszönetünket!

A fenti hatalmas adományon túl cicáink húsvétját a Tóth és a Vörös család, valamint dr. Hős Ágota és Feketéné Mimi ajándékai tették még szebbé, köszönet érte!

Pénteken kaptunk egy bejelentést, hogy a leányotthonnál felment egy cica egy fára, és nem tud lejönni. Elmentünk megnézni. Szerencsére előkerültek a gazdái is, és elmondták, hogy ő egy szobacica, de időnként kiszökik. Egyszer már felment a fára, akkor a Kötél Egyesület hozta le. Két napja lógott ki, az egyik szemtanú szerint egy kutya kergette fel a fára. Felhívtuk a Kötelet, de aznap már nem tudtak kijönni, úgyhogy nekünk kellett megoldanunk. Kölcsönkértünk egy jó hosszú létrát (köszönet érte a Stadler családnak!), összekötöttük egy másik létrával, és bár az eredmény láttán ugyan alighanem bármely munkavédelmi szakember szívinfarktust kapott volna, de legalább felért a cicáig. A gazdi ment fel érte, és a cicus határozott tiltakozása ellenére lehozta. 🙂

Még egy ivartalanításunk is volt a héten. Jasper, a decemberben behozott fekete kandúr ugyanis picit bekattant, a fiú- és lánycicákat is zaklatta, úgyhogy kénytelenek voltunk ivartalaníttatni. A műtét remekül sikerült, szinte azonnal lehiggadt az öregfiú…

Címlapképünkön Süti látható teljes kényelemben. 2016 végén kiscicaként került hozzánk a testvérével, Lottival együtt, azóta is mindketten nálunk vannak. Fura személyiségű cicák: egyszer dorombolva az ölünkbe ülnek és dagasztanak, máskor viszont még előlünk is menekülnek. Kettejük közül Sütike a barátságosabb, jó lenne már neki egy igazi gazdi…