CICANAPLÓ 2020. február 17-23.

Időnként felbukkan nálunk egy hamvasszürke kandúr, de eddig nem engedett közel magához, és miután jóllakott, mindig eltűnt. Most végre megtört a jég, engedte magát megsimogatni, sőt másnap már ölbe is vehettük. Örömünket csak a cica állapota árnyékolta be: nagyon sovány és gyenge volt szegényke. Valószínűleg a hirtelen megszelídülése is ennek köszönhető. Elvittük állatorvoshoz, kapott egy csomó gyógyszert és infúziót, és szép lassan javulgat. Reméljük, teljesen felépül majd, rajtunk nem fog múlni. Címlapképünkön ő látható.

Állatorvosi szempontból amúgy is elég sűrű hetünk volt, ugyanis Julcsi cicánk (egy gyönyörű fekete-fehér cicalány aki arról kapta a nevét, hogy nem akar a földön járni…) egyik reggel felduzzadt nyakkal köszöntött minket. Egy különösen makacs tályog volt, ami sokszori kitisztítás és antibiotikum-injekció után múlt csak el.

Az elmúlt hétvégéken többször is tereprendezést tartottunk a menhelyen, amelynek köszönhetően egyre szebb az udvarunk. Köszönjük Nati, Kálmán és Kornél segítségét!

Cicáink rengeteg finom konzervet kaptak Feketéné Mimitől és dr. Hős Ágotától. A cicák nevében is köszönjük a segítséget!

Gazdikereső oldalunk egy gyönyörű vörös-fehér cicával bővült, aki január közepe óta a Berzsenyi parkban csövezik. Rendkívül barátságos, láthatóan emberhez szokott cicus. Keressük gazdáját.