CICANAPLÓ 2019. december 8-15.

Hétfőn megkeresett minket Jakusovszki Dorina, hogy szeretné 10 ezer Ft értékben támogatni a menhelyet, és gyűjtést is rendez a javunkra, hátha sikerül kiegészíteni a saját felajánlását. Szerdán meg is látogatott minket néhány barátjával. A gyűjtés eredménye még az ő legvadabb álmait is felülmúlta, azt mondta, maga is meglepődött, milyen sokan és sokat adakoztak. Rengeteg finom tápot kaptunk, és az állatorvosi költségeinkhez is hozzájárultak. Nem tudjuk szavakba önteni, milyen hálásak vagyunk Dorinának és mindenkinek, aki az ő felkérésére támogatta menhelyünket! Dorina nem akármilyen nő: miután végigcsinálta az El Camino zarándokutat, annyira kedvet kapott a túrázáshoz, hogy a következő évben Kaposvárról lesétált 3500 km-t az El Camino spanyolországi kiindulópontjához! Útközben mindenfelé cicazarándokokat rajzolt, az egyik aranyos képeslapja címlapképünkön látható. Útiélményeiről a Vándorina blogban számolt be, ahol a nálunk tett látogatásáról is mesél. Köszönjük szépen a segítséget!

Csütörtökön gazdára talált a két hete a belvárosban talált kiscicánk. Új gazdái azonnal el is nevezték Gilbertnek.

Pénteken a kenyérgyár mintaboltjának dolgozói behoztak egy öreg fekete kandúrt, aki egy ideje már a környéken csövezett. Pontosabban először állatorvoshoz vitték, kifizették az ellátását, és csak utána hozták be. Igazán példamutató magatartás, bár mindenki így állna hozzá a talált cicákhoz! Sőt, később még rengeteg tápot is kaptunk tőlük! A cica nagyon sovány és gyenge volt, de máris rengeteget javult, teljesen rendbe fog jönni. Nagyon jó fej cica, kimondottan kiköveteli magának a dajkálást!

Szintén pénteken gazdára talált az egyik, az áprilisi kilakoltatáskor behozott cicánk. A kis vörös fiúcska annyira vad volt, hogy a befogásakor jól összekarmolt minket, de pillanatok alatt megszelídült, és mára az egyik legkedvesebb cicánkká vált. Leendő gazdáját is azzal vette le a lábáról, hogy azonnal beleült az ölébe. 🙂 A képen már új gazdája karjaiban fekszik boldogan. Egy hasonló, de kicsit sötétebb vörös testvére még gazdit keres, ha sikerül róla jó képet lőni, őt is feltöltjük a gazdikeresőbe.

Szombaton behoztak hozzánk egy sérült fekete-fehér kandúrt, akit Hetesen találtak. Rettenetes állapotban volt, valószínűleg fejbe rúgták, mert elöl szinte az összes foga kitört. Megtalálói elvitték állatorvoshoz, megkapta a szükséges kezeléseket, aztán elhozták hozzánk. Nagyon gyenge volt és teljesen kihűlt, próbáltuk melegíteni, de sajnos estére meghalt. 🙁 Feltöltöttük az oldalunkra, hogy ha a gazdája látja, legalább tudja meg, mi történt vele.

Vörös Tünde és családja rendszeresen hoz tápot cicáinknak, és most sem feledkezett el rólunk. Köszönet érte!

Az elveszett cicák albumában hirdetett két cica is szerencsésen hazakerült, viszont sajnos a talált cicák albuma is gyarapodott egy új képpel. Ezt az ivartalanított cirmos kandúrt 2019. december 13-án találták Kaposváron, a Baross utcában, a vasútállomás közelében. Napok óta egy pad alatt kucorgott és a buszmegállóban az utasoktól kikönyörgött ételen élt, míg egy cicabarát megsajnálta és hazavitte. Nyugodt, kedves, hízelgő, szobatiszta, láthatóan emberhez szokott cica. Sajnos megtalálója a saját cicájának ellenkezése miatt nem tarthatja meg, ezért sürgősen keressük eredeti vagy új gazdáját.