CICANAPLÓ 2019. december 2-8.

Hétfőn egy aktivistánk talált egy ivartalanított kandúrt a Léva közben. Már egy ideje a környékén kóborolt, de látták már a Béke utcában is. A bal felső szemfoga szinte tőből le volt törve, a fogínye pedig csúnyán be volt gyulladva körülötte. Elvittük állatorvoshoz, kapott gyógyszert, és előjegyezték műtétre. Feltöltöttük a talált cicák közé, és hamarosan jelentkezett a gazdája! Másfél hónapja lógott meg a cica egy költözés után. Így hát a fogműtétre már a gazdája vitte el a cicát. A műtét remekül sikerült, a törött fog eltávolítása után már sokkal jobban érzi magát a cica.

Kedden egy másik aktivistánk gyűjtött be két kiscicát, akik az országút mellett rohangáltak. Címlapképünkön ők láthatók a kedvenc kosarukban. A fekete-fehér kisfiú, a kis kormos kislány. Tündéri kedves kis jószágok. Már meg is kapták az első oltásukat, és feltöltöttük őket a gazdikeresőbe.

Szerdán a nyomdával szemben találtak egy csontsovány cirmos lánycicát. Egy ház udvarában sírdogált szegényke, és olyan rossz állapotban volt, hogy nagyjából pár napja lett volna hátra, mielőtt éhen halt vagy megfagyott volna. Valószínűleg autó ütötte el, mert a jobb mellső lába és a medencéje is sérült, de annyira gyenge volt, hogy a röntgenhez szükséges bódítást sem élte volna túl. Ketrecnyugalmat biztosítottunk számára, és próbáltuk feljavítani annyira, hogy legalább a röntgent meg tudjuk csináltatni. A cica nagyon együttműködőnek bizonyult, mert amióta behoztuk, csak eszik és alszik szegényke. Természetesen őt is feltöltöttük a talált cicák oldalára, és pénteken jelentkezett is a gazdája! Mint kiderült, tőlünk fogadták örökbe a cicát évekkel ezelőtt, de ebben az állapotban nem ismertük meg szegénykét. A cica viszont azonnal felismerte a gazdáját, nagy volt a boldogság! Bár a cica már sokkal jobban van, de még pihennie kell, úgyhogy ketrecestől vitték haza. A jövő héten meg lehet már röntgenezni.

A jelek szerint minden napra jut egy talált cica, csütörtökön ugyanis Kaposmérőből kaptunk egy hívást, hogy találtak egy nagyon rossz állapotban levő kismacskát. Kb. 3 hónapos fekete fiúcica. 2 hete bukkant fel először, azóta időnként látták és megetették. Ma reggel újra megjelent, és annyira gyenge volt, hogy a fejét alig bírta felemelni. Kihűlhetett, mert miután meleg helyre tették, egyből felélénkült. Tiszta bolha volt szegényke és nagyon hasmenéses. Azonnal elvittük állatorvoshoz, megkapta a szükséges kezelést. Sajnos azonban a jelek szerint túl későn, mert nem javult az állapota, és szombaton már annyira rosszul volt, hogy el kellett altatni. 🙁

Újabb két, ipartelepen csövező cica került fel gazdikereső oldalunkra. Itt a tél, nagyon jó lenne, ha valaki be tudná fogadni őket.

A bolond időjárás miatt három lánycicánk is ivarzani kezdett, úgyhogy el kellett vinnünk őket ivartalanítani. Mástól is halljuk, hogy városszerte ivarzanak a macskák. Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmet az ivartalanítás fontosságára. A most fogant kismacskák február elején születnek meg, vagyis kinti cica esetén jó eséllyel halálra fognak fagyni. Kérjük a macskatulajdonosokat, hogy előzzék ezt meg, és ivartalaníttassák lánycicájukat. Tudjuk, hogy az ivartalanítás nem olcsó, de egyszeri kiadás, és egy életre megoldja a nem kívánt szaporulat problémáját.

Cicáink igazi elő-karácsonyt élvezhettek a héten, ugyanis a Gavlik, a Horváth, a Sülle és a Dobai családtól is rengeteg finomságot kaptak. A cicák nevében is hálás köszönet támogatóinknak!