CICANAPLÓ 2019. május 27-június 2.

Sajnos szomorú hírrel kell kezdenünk: pénteken meghalt Móric cicánk. 🙁 A képen ő látható. A neve ellenére lánycica volt, de egy jó szemű állatorvos kölyökkorában fiúnak minősítette, és csak az ivartalanításnál derült ki az igazság. Móric két éve került hozzánk. A gazdája egy másik városból albérletbe költözött Kaposvárra, ahova a cicát nem hozhatta, úgyhogy a szülői háznál hagyta. Ők érthetetlen módon egyáltalán nem etették a cicát, úgyhogy rettenetesen lefogyott, majdnem éhen halt szegényke. 3 hétig gondozták egy állatklinikán, majd a gazdája elhozta hozzánk. Több mint egy hónapot ketrecben töltött, és speciális étrenden tartottunk. Aztán ahogy lassan jobban lett, egyre kevésbé viselte a bezártságot, úgyhogy kiengedtük. Móric kivirult, és egyre jobban érezte magát nálunk. Most tavasszal azonban fogyni kezdett, és az orvosok hosszas vizsgálatok után arra jutottak, hogy egyszerűen csak öreg. 14 éves volt, úgyhogy élhetett volna még bőven, de a két évvel ezelőtti majdnem halálra éheztetés jópár évet elvehetett az életéből. Számítottunk rá, hogy előbb-utóbb lejár az ideje, de attól még nagyon megrázott minket, hogy péntek reggelre elaludt. Önfejű, de nagyon jó fej cica volt, és ahogy egyre gyengült, úgy lett egyre kedvesebb: kérte a simogatást, hagyta magát felvenni, és olyankor még fejét is hozzánk dörgölte. Nagyon fog hiányozni nekünk!

Még ugyanaznap kaptunk egy hívást, hogy az új uszodánál találtak egy kismacskát. Elhoztuk. Sötét teknőctarka lánycica, 4-5 hónapos lehet. Csontsovány volt és csupa bolha. Azonnal rávetette magát az ételre, ki tudja, mióta koplalhatott szegényke. Most már jól van, megkapta az első védőoltását, és várja az új gazdáját, aki remélhetőleg jobban bánik majd vele, mint az előző…

Vasárnap gazdára talált Trudi cicánk. A tüskevári városrészben találtuk még tavaly ősszel. Nagyon kedves, koromfekete lánycicus, és a hírek szerint nagyon jól érzi magát az új otthonában.

Három gyönyörű 7-8 hetes kiscicával gyarapodott a gazdikereső albumunk. Felújítás miatt nem maradhatnak tovább a jelenlegi helyükön, június 9-ig muszáj lenne örökbe adni őket. Sok megosztást kérünk!