CICANAPLÓ 2019. április 1-7.

Kedden kaptunk egy telefont, hogy a Tüskevári városrészben találtak két párnapos kiscicát. Megpróbáltuk a saját szoptató mamacicánk alá tenni őket, de ő nem igazán lelkesedett, így maradt a cumis táplálás. Nagyon szépen fejlődnek a picik, de egy anya mellett mégiscsak jobb helyük lenne, úgyhogy ha esetleg valakinek van szoptató cicája hasonló korú kölykökkel, kérjük jelentkezzen.

Visszahozták az egyik egy hónapja örökbefogadott cicánkat, mert „a nagymama nem tudta elviselni”. Természetesen megértjük, ha valaki nem szereti a cicákat, hiszen nem vagyunk egyformák. Azt viszont nem értjük, hogy vajon miért nem lehetett ezt az örökbefogadás előtt megbeszélni a nagymamával? Nagyon szomorú, hogy egyesek képtelek megérteni, hogy egy macska örökbefogadása akár 15-20 évre szóló hosszútávú elkötelezettséget jelent, ezért ezt a döntést csak alapos mérlegelés után szabad(na) meghozni. Idéznénk az örökbefogadási szabályzatunkból: „Az örökbefogadás legfontosabb alapszabálya, hogy a döntés az egész család közös, megfontolt és felelős döntése legyen!” Természetesen ilyen esetekben is visszavesszük a cicát, de ez a hercehurca senkinek sem jó, a cicának legkevésbé. Szerencsére ez a cicus gyorsan visszailleszkedett, de azért sajnáljuk, hogy meggondolatlan, felelőtlen emberek felbolygatták a kis életét. A nagymamának pedig hosszú, boldog macskamentes életet kívánunk…

Egy új cica is bekerült hozzánk: a képen látható 6 hónapos csodaszép, különleges mintázatú lánycica a gazdája halála miatt keres új otthont. Nagyon kedves, bújós kis állat, biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan gazdára talál majd.

Szerencsére nem csak a cicáink gyarapodtak, de azok száma is egyre nő, akik arról értesítettek bennünket, hogy alapítványunknak adták az SZJA 1%-át. Kérünk minden cicabarátot, aki fontosnak tartja, hogy az állatvédelem ne csak kutyavédelmet jelentsen, ajánlja fel adója 1%-át épülő macskamenhelyünk számára. Támogatásukat előre is köszönjük! Kapos Állatbarát Alapítvány, adószám: 18776797-1-14.