CICANAPLÓ 2018. december 3-9.

Az előző naplóban beharangozott történettel kezdünk. A múlt hét elején felhívott minket egy idős hölgy, hogy a házához odaszegődött 5 kismacska. Telefonja nincs, egy állatorvosi rendelőből beszélt. Nem túl jó, hogy nem tudunk időpontot egyeztetni, de állítása szerint a dél körüli órák kivételével otthon szokott lenni. Most hétfőn értünk rá elmenni hozzá, természetesen nem volt otthon. Másnap újra hívott, és újra elmondta, hogy délután otthon lesz. Délután ismét elmentünk hozzá, de most is potyára. De legalább a cicák ott voltak az ajtó előtt, így le tudtuk fényképezni őket. Sajnos már csak négyen, mert egyiküket elütötte egy autó. Feltöltöttük őket a gazdikeresőbe, jó lenne, ha mielőbb gazdára találnának, mielőtt ők is hasonló sorsra jutnak. Egy vörös, két vörös-fehér és egy cirmos cica, fél évesek lehetnek. A nemüket nem tudjuk. Rengetegen keresnek nálunk vörös cicát (általában hiába, nagyon ritkák), úgyhogy most itt a soha vissza nem térő lehetőség. A címet feltüntettük a kép mellett.

Szeptember 10-16-i naplónkban írtunk Berci cicánkról. Röviden összefoglalva: egy elfertőződött seb miatt üszkösödni kezdett a jobb hátsó lába és amputálni kellett, örökbe fogadták, de a gazdája betegsége, majd halála miatt visszakerült hozzánk. Most szeretnénk megosztani mindenkivel az örömhírt: Berci újra gazdára talált! Rengeteg képet és videót kaptunk róla, láthatóan nagyon jól érzi magát az új otthonában. A rengeteg hányattatás után nagyon megérdemelte már, hogy boldog élete legyen!

Most pedig szolgálati közlemény következik. Többen panaszkodtak, hogy nem reagálunk azonnal a Facebookon nekünk küldött üzenetekre vagy a gazdikeresőbe feltöltött cicáikhoz írt hozzászólásokra. Nos, bármilyen szép, jó és hasznos dolog is a Facebook, azon kívül is van élet, így ha állandóan a Facebookon lógnánk, kevesebb időnk jutna a való világ dolgaira. Például a cicák gondozására… Telefonon viszont mindig elérhetőek vagyunk, ezért is írunk minden gazdit kereső cicához telefonszámot. Jelenleg pontosan 60 cica szerepel a gazdikereső oldalunkon. Ugye senki nem várja el tőlünk, hogy mind a 60 képet mindennap végignézzük, hogy nem írt-e valaki hozzászólást? Az e-mailünkre és a Facebook üzeneteinkre azért időnként ránézünk, de azt sem mindennap. Alapítványunk preferált kapcsolatfelvételi módja az örökbefogadásra váró cicák esetében és más ügyekben egyaránt a telefon. A cicamentés ugyanis olyan műfaj, amely közvetlen kommunikációt és sokszor azonnali intézkedést követel, és erre a telefon sokkal alkalmasabb, mint a Facebook vagy az e-mail. Ettől függetlenül természetesen lehet Facebookon vagy e-mailben is érdeklődni, de akkor számoljon azzal, hogy nem kap azonnal választ. A leggyakoribb kérdés egyébként, hogy megvan-e még a cica. A gazdára talált cicáknál minden esetben feltüntetjük, hogy örökbe fogadták őket, és a képet áthelyezzük a gazdára talált cicák albumába. Ha tehát egy cicához nem írtuk oda, hogy gazdára talált, akkor megvan még, a továbbiakat pedig a kép mellett szereplő telefonszámon tudjuk megbeszélni.

A képen a múlt héten behozott fekete-fehér fiúcska látható. Egy igazi kis tündér, biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan gazdára fog találni.