CICANAPLÓ 2018. szeptember 10-16.

Ennyire sosem csúsztunk még meg a cicanaplóval, de mentségünkre szolgáljon, hogy elég húzós volt ez a hét is. Na de erről majd a jövő héten.

A múlt vasárnap elhunyt kedves barátunk, dr. Walger Brigitte tőlünk fogadta örökbe Berci cicáját. Különleges halványvörös színű, rendkívül kedves fiúcica, ő látható a képen. Tavaly májusban hoztuk be egy idősek otthonából, ahol a nővérek olyan „gondosan” ápolták, hogy egy seb miatt üszkösödni kezdett a jobb hátsó lába. Annyira rossz állapotba került addigra, hogy amputálni kellett. A műtét jól sikerült, és Berci három lábbal is teljes életet élhet. Bár már adtunk örökbe háromlábú cicát (Bambinak hívják, róla is mesélünk majd egyszer), de nem sok reményt fűztünk hozzá, hogy valaha is gazdára talál. Brigitte viszont boldogan elfogadta, és gyorsan megszerették egymást. Berci Brigitte betegsége miatt visszakerült hozzánk. Hétfő reggel, Brigitte halála másnapján a cica kiszökött a lakásból. Soha nem tett még ilyet, mintha el akart volna indulni megkeresni a gazdáját… Szerencsére megtaláltuk, és bár láthatóan nagyon zavart volt szegényke, végül sikerült megfognunk. És még mondják, hogy csak a kutya és gazdája között lehet lelki kapcsolat…

Hívást kaptunk egy üzletből, hogy odaszegődött két nagyon rossz állapotban levő kiscica. Csontsoványak és bolhásak voltak. És olyan retkesek, hogy amikor megfürdettük őket, kiderült, hogy a halványvörösnek gondolt cica valójában fehér… Most már jól vannak, picit még nőnek, és mehetnek a gazdikeresőbe.

Szentjakabon pedig két újszülött kismacskát találtak. Egy halványvörös és egy fekete cica, reggel óra sírtak egy ereszcsatornában. Odatettük a mamacicánkhoz, és ő azonnal elfogadta őket. Persze a nagyok mellett nem sok tej jut majd nekik, úgyhogy külön is szoptatjuk őket kecsketejjel. Szépen fejlődnek, a hét végére a szemük is kinyílt.