CICANAPLÓ 2018. augusztus 27-szeptember 2.

Sajnos nagyon rossz hírrel kell kezdenünk: meghalt Bendegúz cicánk. 🙁 Áprilisban került hozzánk két testvérével együtt, miután meghalt az anyjuk. Nem sokkal korábban hoztunk be egy mamacicát az újszülött kölykeivel, és ő őket is felnevelte. Bendegúz volt a legkedvesebb az összes kiscicánk közül: ha meglátott minket, azonnal felmászott a ketrec rácsain, és követelte, hogy dajkáljuk meg. Különösen szeretett a hátunkon és a vállunkon ücsörögni. Az egyik cicát örökbe fogadták, ketten maradtak. Bendegúz testvére május óta mozgáskoordinációs zavarokat mutat, de elég jól elboldogul így is. Bendegúz viszont egy örökmozgó kis rosszcsont volt, innen is kapta a nevét. Később aztán lehiggadt picit, és a két héttel ezelőtti cicanapló címlapképén még boldogan, egészségesen feszített. Aztán múlt szombaton hirtelen elkezdett ő is dülöngélni. Azonnal orvoshoz rohantunk vele, de a kezelés sem javított az állapotán. Hétfőn már csak hanyatt feküdt a kosarában, égnek álló lábakkal, és láthatóan nagyon szenvedett. Az állatorvosok is értetlenül álltak a cica betegsége előtt, és sajnos nem tudtak segíteni rajta. A szívünk majd megszakadt, de el kellett altatnunk. Nyugodj békében, drága kis Bendegúz!

Még egy veszteségünk volt a héten: csütörtökön még egy kölyök meghalt a múlt héten behozott, dobozban kidobott cicák közül. Sajnos nagyon gyenge volt ő is, pedig mindent elkövettünk, hogy segítsünk rajta. A harmadik pici és a két felnőtt cica szerencsére jól vannak. A két nagy cica érdekes módon közösen neveli a kölyköt: az anyjuk szoptatja, a másik cica pedig hozzábújik és mosdatja. A cicák egyre kedvesebbek, már dorombolnak is, láthatóan kezdik kiheverni ezt az óriási megrázkódtatást. Az étvágyuk viszont továbbra is csillapíthatatlan, kell még egy kis idő, amíg elhiszik, hogy soha többet nem kell koplalniuk…

Kimentünk a Desedára megnézni egy anyacicát két kölyökkel. Hiába, mert nem jöttek elő, de azért próbálkozunk még.

Ismét tápadományt kaptunk Horváth Zsolttól, Szemesi Marika pedig egy újabb gyönyörű cicafekhellyel lepte meg cicáinkat. Köszönet mindkettőjüknek!

Jópár új cicával gazdagodott a gazdit kereső és sajnos az elveszett cicák albuma is. Kérünk mindenkit, ossza meg a képeket, hogy minél több emberhez eljussanak!