CICANAPLÓ 2018. augusztus 20-26.

Egyik reggel riasztottak minket, hogy a kórháznál kószál egy sovány fehér cica. Odamentünk, de nem találtuk meg. Később aztán besétált a kórházba, és a múltkori eset után már tudták, hogy minket kell hívni. Kb. 4-5 hónapos lánycica, egy igazi különlegesség: az egyik szeme kék, a másik aranysárga. Tiszta bolha volt, de azon kívül szerencsére semmi baja. Először nagyon ijedt volt szegényke, de hamar megnyugodott, és nagyon kedves, dorombolós cica lett.

Kaposfüred és Kaposvár között a kukoricásban találtak egy lezárt dobozt, benne 2 nagy és 3 kiscicával (egyikük a kicsik anyja, a másik egy gyönyörű, félhosszú szőrű lánycica). Ismét szép példája a „születésszabályozás” Kaposváron divatos módjának… Még csak esélyt sem adtak nekik, hogy kijussanak a dobozból, szerencse, hogy egy arra járó megtalálta őket. A picik nagyon bolhásak voltak, az egyik, egy kis vörös, már alig élt. Azonnal megkapták a szükséges kezeléseket, de a kis vörös életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni, másnapra sajnos meghalt. A többiek szerencsére jól vannak, és úgy esznek, mint a gép, belegondolni is rossz, mennyit éhezhettek szegénykék.

Újabb tápadományt kaptunk egyik rendszeres támogatónktól, Weisz Andreától. Köszönet érte!

Vasárnap 1 hónapos lettek a pici cicáink, a kép a születésnapjukon készült. Nagyon szépek és kedvesek, és az anyukájuk is nagyon jól érzi magát nálunk. A kis fekete-fehér mostohatestvérük már teljesen beilleszkedett, és mivel ő 2 héttel idősebb a többieknél, ő a főkolompos minden játékban. Öröm nézni őket.