CICANAPLÓ 2018. augusztus 13-19.

Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel bocsátjuk útjára a következő cicanaplót.

Sajnos ismét szaporodtunk: behoztak két kb. 4 hetes cicát, elpusztult az anyjuk. Mondjuk nekik sem lett volna sok hátra, olyan botrányos mennyiségű bolha volt bennük. Annyi vért kiszívtak belőlük a bolhák, hogy szinte fehér volt minden nyálkahártyájuk. Megkapták a szükséges kezeléseket, és reménykedünk, hogy megmaradnak.

Egy régi önkéntesünk egy 4-5 hetes vörös cicával lepett meg bennünket, Kaposváron találták. Ő legalább egészséges. Azonnal otthon érezte magát, remekül elvan a nagyobb cicák társaságában.

Folyamatosan kapunk bejelentéseket utcára kidobott cicákról, és nincs akkora menhely, ami mindet be tudná fogadni. Jó lenne, ha a leendő gazdik elgondolkodnának róla, mielőtt magukhoz vesznek egy állatot, hogy gondoskodni tudnak-e róla és – ha nem ivartalaníttatják – utódairól életük végéig. Ezt hívják felelős állattartásnak. Ehelyett sokan inkább tőlünk várják a cicaproblémáik megoldását, de sem férőhellyel, sem munkával, sem anyagilag nem győzzük már.

De hogy jó hír is legyen: örökbe fogadták Micát! Ő volt a múlt heti cicanaplónk címlapsztárja. Kaposváron találták még kiskorában, de a főbérlő ellenkezése miatt gazdája sajnos nem tarthatta meg. Májusban került hozzánk, akkor 7-8 hónapos volt, most pedig leendő gazdája meglátta az oldalunkon, és szerelem volt első látásra. Már kaptunk is képeket, ahogy a kanapén heverészik, ezek szerint nagyon jól érzi magát az új otthonában. Mica egy újabb jó példa rá, hogy nyugodtan örökbe lehet fogadni felnőtt cicát is, a kölcsönös szimpátia a lényeg, nem a macska kora. Sok örömet kívánunk új gazdájának a cicában!

Az e heti képen Bendegúz cicánk (jobbra) látható a kis barátnőjével.