CICANAPLÓ 2018. július 23-29.

Az egyik kaposvári társasház pincéjébe beköltözött egy anyamacska hat kölyökkel. Jó helyet választott, mert ott lakott az a házaspár, akik már fogadták tőlünk örökbe cicát, és ők azonnal pártfogásukba vették őket. A többi lakó azonban már nem ennyire lelkes, és a kölykök már amúgy is elég nagyok az örökbeadáshoz, úgyhogy lefényképeztük őket, és feltöltöttük a gazdikeresőbe. Nagyon szép és kedves cicák, érdemes megnézni őket.

Kiderült, hogy a múlt heti cicanaplóban említett kórházi cicát az a család találta meg, akik márciusban örökbe fogadták Juci cicánkat. Kicsi a világ… Küldtek képeket és videókat, nagyon szereti egymást a két cica.

Bejelentést kaptunk egy haldokló cicáról a Fő utca végén. Azonnal állatorvoshoz vittük, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta. Valószínűleg megmérgezték. Bár az ilyen alakok nyilván nem olvassák írásainkat, de azért üzenjük az elkövetőnek, hogy imádkozzon, hogy ne tudjuk meg, ki volt…

Csütörtökön cicás előadást tartottunk a megyei könyvtár gyerekkönyvtárában a nyári gyermekprogram sorozat keretében. Nagyon szívesen tettünk eleget a felkérésnek, alapítványunk céljai között ugyanis kiemelt helyet foglal el az állatvédelmi kultúra fejlesztése, a felelős állattartásra és az állatokkal szembeni megfelelő magatartásra nevelés. Különösen fontosnak tartjuk az óvodás és kisiskolás korosztályt, reményeink szerint az ő körükben végzett szemléletformáló programjaink hozzájárulnak egy fejlettebb állattartási kultúrával rendelkező új generáció felneveléséhez és egyúttal az állatok jólétének javításához is. Tavaly volt az első ilyen foglalkozásunk. Akkor a négy legvagányabb cicánkat vittük el, de még ők is teljesen megrémültek a gyerekzsivajtól. Kézenfekvőnek tűnt a probléma megoldása: süket cicákat kell vinni. 🙂 Szerencsére kettő is van: a két héttel ezelőtti cicanaplóban bemutatott Grisa (ő nem teljesen süket, de a kora miatt már alig hall valamit), és Kázmér, egy csodaszép fiatal cica. Bevált a számításunk: amint a képen is látható, Grisa boldogan heverészett a gyerekek ölében és simogattatta magát. Kázmér picit félénkebb volt, de ő is teljesen nyugodtan viselkedett. Tökéletes siker volt az előadás, a cicák és a gyerekek is nagyon élvezték. Még cicás hűtőmágneseket is készítettek nekünk a gyerekek.

Egy anyacica egy kaposvári áruház külső raktárát választotta a szüléshez. Ott értelemszerűen nem maradhattak, úgyhogy elhoztuk őket. Szép hamvasszürke-fehér lánycica négy újszülött kölyökkel. Betettük hozzá a szopós kiscicánkat. A társaságot ugyan élvezte, de szopni nem volt hajlandó. Nyilván megszokta, hogy tőlünk jön a kaja. Azért reméljük, idővel rájön majd, mire való a cici, addig is etetjük külön.