CICANAPLÓ 2018. július 2-8.

Sajnos ismét rosszul indult a hét: hétfő este behoztak egy cirmos kiscicát a Hermann Ottó utcából, láthatóan zavarodott állapotban. A fejét érhette ütés, valószínűleg autó ütötte el. Elvittük állatorvoshoz, de sajnos másnap reggelre meghalt.

Szombaton pedig a Zaranyi lakótelepen találtak egy nagyon beteg cicát. Őt is azonnal állatorvoshoz vittük, méhgyulladása volt. A gondos ápolás ellenére sajnos még aznap elpusztult, előtte viszont még megharapta egyik önkéntesünket, úgyhogy ő a sürgősségire ment sebfelvágásra és gipszelésre, a cica pedig a jövő héten megy az állategészségügyi intézetbe veszettség-vizsgálatra.

Mindkét cicát feltöltöttük a Facebookra, hogy a gazdájuk megtudja, mi történt velük.

Ismét gyarapodtunk: szerdán fogadtunk be egy cicát, aki a Fő utca végén kocsik között ugrált. Körbeérdeklődtünk a környéken, de senkinek sem hiányzik. Valószínűleg a kórház udvarába dobta be gondos „gazdája”, nem az első ilyen eset lenne. Csodaszép, különleges mintázatú lánycica, már meg is kapta az első védőoltását és feltöltöttük a gazdikeresőbe.

Rajta kívül is több szép cicával gyarapodott a gazdikereső rovatunk, érdemes böngészgetni.

Ismét kaptunk tápadományokat, köszönet Benedek Krisztiánnak és Miszlang Zsuzsának.

Zsuzsa a táp mellett kecsketejet is hozott, ami igen hasznosnak bizonyult. Vasárnap ugyanis Kadarkútról behoztak két pár napos kiscicát, az árokban sírtak hajnal óta. Sajnos a mamacicánk nem fogadta el őket, de nem hibáztathatjuk, hiszen már 5 almot felnevelt. Maradt a cumi, nagyon ízlik nekik a kecsketej. Azért egy cicamamával jobb lenne nekik, úgyhogy akinek van szoptató cicája, és befogadná ezt a két picit addig, amíg már önállóan tudnak enni, kérjük jelentkezzen!

A végére még egy jó hír: miután nem jelentkezett a 3 hete behozott perzsa cica gazdája, örökbeadtuk. Egy kopasz szfinx cica mellé került társnak, ketten átlagban pont kiadnak egy rendes cicát. 🙂 Már kaptunk is képeket, nagyon jól érzi magát az új otthonában.