CICANAPLÓ 2018. június 11-17.

Jó hírrel kezdünk: végre kijött a kőművesünk a kórházból, és már meg is csinálta a fennmaradó belső vakolást. Ezzel végre ismét látható közelségbe került a menhely befejezése.

Sajnos jópár elveszett cicát fel kellett töltenünk az oldalunkra. Köztük egy sajátot is. Csongor, egy kisméretű drapp-cirmos kandúr pár hónapja jelent meg az udvarunkban csontsoványan és betegen. Teljesen rendbejött, most pedig lelépett. Úgy tűnik, ő ilyen szabad szellem. Azért örülnénk, ha tudnánk, hogy mi van vele, ha valaki látja, kérjük szóljon.

A legnagyobb idei cicáink megnőttek annyira, hogy megkaphassák az első oltásukat. (A képen ők láthatók, a mamacica olyan rendes, hogy még őket is szoptatja időnként.) Mivel a kombinált oltás 3 nagyon veszélyes, gyógyíthatatlan betegség ellen is védi a cicát, minden oltható (egészséges és legalább 1 kilós) cicát beoltatunk, és oltások ismétlését az új gazdától is elvárjuk.

Pár napja a Buzsáki utcában megjelent egy gyönyörű, de nagyon ápolatlan és sovány krémszínű perzsa kandúr. Elüldözte a ház saját macskáját, úgyhogy ideiglenesen mi fogadtuk be. Fésűvel nem is boldogultunk a csimbókos szőrével, olyan volt, mintha egy pulit próbálnánk megfésülni. Elkezdtük kézzel szétbontogatni a szőrét, amit szerencsére még élvezett is. Pár óra munka után már egész szalonképesen néz ki. Irtó jó fej cica, boldog, ha csak hozzáérünk. Feltöltöttük a gazdikeresőbe, keressük eredeti vagy új gazdáját.

Újabb tápadományt kaptunk Benedek Krisztiántól, aki ezzel rendszeres támogatónkká lépett elő. A Honvéd utcai baromfibolt is küldött finomságokat. Köszönjük a segítséget!