CICANAPLÓ 2022. szeptember 12-18.

Molli múlt szerdai elvesztése után sajnos most szerdán is szomorú esemény történt: el kellett altatni Picurt. 🙁 Augusztusban került be menhelyünkre, mert gazdája az egészségi állapota miatt már nem tudott gondoskodni róla. A cicus 20 éves is elmúlt már, és sajnos nagyon megviselte a megszokott környezetéből való kiszakítás. Az utóbbi napokban kezdett csak feloldódni, de közben kiderült, hogy vesebeteg. Szinte biztos, hogy a környezetváltozás okozta stressz is közrejátszott a betegsége súlyosbodásában, és a gondos ápolás ellenére annyira leromlott az állapota, hogy nem lehetett már megmenteni. 🙁

Csütörtökön befogadtunk három pár napos cicát, akiket Jutában találtak egy garázsban. Ketten sajnos hamar meghaltak, a harmadik, egy koromfekete kisfiú még pár napot élt, de aztán sajnos ő is feladta. 🙁

Szombaton egy család talált egy kiscicát Szigligeten, akit nyaralók hagyhattak ott. Befogadtuk, megtalálói pedig vállalták a cica költségeit. Dicséretes hozzáállás, köszönet érte! Kb. 10-12 hetes hamvasszürke-fehér kandúr, rendkívül kedves, de borzasztó sovány és a füle is atkás volt. Megkapta a szükséges kezeléseket, most már remekül van. Már fel is töltöttük a gazdikeresőbe.

Az augusztus elején bekerült két töröcskei cicus teljesen rendbejött, és olyan szépen megnőttek, hogy már az első védőoltásukat is megkaphatták. Kijöhettek a karanténból, és miután végre sikerült lefényképezni őket együtt, a gazdikeresőbe is feltöltöttük őket. Nagyon jó fej cicák, sok öröme lesz bennük új gazdáiknak.

Sajnos egy elveszett cicát fel kellett töltenünk az oldalunkra, aki az Ady Endre utcából tűnt. Sok megosztást kérünk neki, hogy mielőbb hazakerüljön!

Megkaptuk az értesítést a NAV-tól az SZJA 1%-os felajánlásokról. 1 388 607 Ft-ot kaptunk, ami közel 350 ezer Ft-os növekedés tavalyhoz képest! A cicák nevében is köszönjük minden felajánlónak a támogatást, a mostani őrült áremelkedések idején bőven lesz helye a pénznek.

Címlapképünkön az alutálcás tápok dobozának kreatív újrahasznosítása látható… 🙂