CICANAPLÓ 2022. augusztus 22-28.

Hétfőn befogadtunk egy mamacicát 5 kölyökkel. A vemhes mama egyszer csak megjelent Somogysárd főterén, és persze szokás szerint senki nem ismerte. Szerencsére egy cicabarát hölgy befogadta, de miután megszülettek a picik, már nem tudott tovább gondoskodni róluk, így kerültek hozzánk. A mama rendkívül kedves, és nagyon jó anyuka, a kölykök nagyon szépen fejlődnek. Címlapképünkön a kis család látható.

Szerdán örökbefogadási nagyüzem volt, három cicánk is gazdára talált!

A SÁÉV telepi fehér kislány kezdte a napot, akit egyik önkéntesünk fogadott örökbe. Már régóta szemeztek egymással… 🙂

Aztán egy hamvasszürke kislány, akit júniusban találtak Mezőcsokonya és Somogysárd között az erdőszélen. Hihetetlenül kedves cica, csodálkoztunk is rajta, hogy csak most talált gazdára ez a kis tündér.

Végül a múlt héten bekerült somogyaszalói kormosok egyike, egy kis kandúr kelt el.

28 örökbefogadásnál tartunk idén!

Pénteken egy épp arrafelé autózó család Osztopán és Somogyjád között az út szélén talált egy cicát, behozták a menhelyre. Fekete-fehér kislány, 8 hetes lehet. Nagyon sovány, farkaséhes és bolhás, de szerencsére egészséges. Már fel is töltöttük a gazdikeresőbe. Reméljük hamar gazdára talál, mert elég depis szegényke a külön ketrecbe zárástól.

Vasárnap behoztak két újszülött kiscicát, akiket egy bokor alatt találták teljesen kihűlt állapotban. Mindent megtettünk, amit lehetett, melegítettük, etettük őket, de sajnos még az este meghaltak mindketten. 🙁

Az osztopáni kislányon kívül még két csapat külsős cicát töltöttünk fel a gazdikeresőbe, és sajnos az elveszett cicák albuma is gyarapodott egy cicussal. Sok megosztást kérünk mindannyiuknak!