CICANAPLÓ 2022. július 18-24.

Hétfőn visszahozták Eszti cicánkat. Tavaly novemberben fogadták örökbe tőlünk, és gazdái elmondása szerint egy idő után elkezdett törni-zúzni a lakásban, időnként teljesen megvadult, máskor meg teljesen aranyos volt. Mindennel próbálkoztak, állatorvoshoz is elvitték, de sajnos semmi javulást nem sikerült elérni. Miután már hatszámjegyű összegre rúgott a cica által okozott kár, fájó szívvel visszahozták hozzánk. Napokig a fűtőtest mögül morgott mindenkire, nem is evett, de aztán lassan felengedett, megnyugodott, és már egyenesen követeli a simogatást.

Kedden befogadtunk egy mamacicát 3 kölyökkel, akiket a Desedánál találtak. Annyira megteltünk, hogy már csak az udvaron jutott nekik hely, de nem hagyhattuk őket ott, mert a kicsik szeme kezelésre szorult és a mamacica nyakán is volt egy csúnya seb. Pár nap alatt mindannyian meggyógyultak, és a jelek szerint nagyon jól érzik magukat nálunk.

Farkas Teréz egy komplett szoba berendezését ajándékozta menhelyünknek. Szombaton elhoztuk a bútorokat, és már birtokba is vették őket cicáink. Köszönet Teréznek a felajánlásért, Kornélnak pedig a pakolásban nyújtott segítségért.

Címlapképünkön Maxi cicánk látható egy nem kimondottan őrá méretezett vödör tetején… Maxi nyelve kicsit hosszabb az átlagosnál és állandóan kilóg a szájából, ezért a hegye nyáron le szokott barnulni. Ilyet sem láttunk még. 🙂