CICANAPLÓ 2022. július 11-17.

A héten két apró cica is bekerült hozzánk.

Szerdán egy kis vörös kandúrt kaptunk, akit a Zrínyi utcában találtak. Nagyon pici és borzasztó sovány volt, úgy nézett ki, mint egy egyhetes cica, de már voltak fogai, úgyhogy legalább 3 hetes kellett, hogy legyen. Próbáltuk etetni, de sajnos nem nagyon akart, és az állatorvosi kezelés sem javított az állapotán. Sajnos el kellett altatni. 🙁

Szombaton pedig a Cukorgyár közben találtak egy kb. 1 hetes drapp-cirmos kiscicát. Eleinte szépen evett, de aztán valamiért ő sem akart többé enni, bármivel is kínáltuk. Sajnos 2 nap múlva ő is meghalt. 🙁

Nagyon szomorúak vagyunk, hogy egyik apróságot sem sikerült megmentenünk, de valószínűleg mindkettő beteg volt, ezért hagyhatta el őket az anyjuk.

Szerdán segítettünk egy beteg kóbor cica befogásában, aki az előző próbálkozásnál úgy megharapta az őt bedobozolni igyekvő ismerősünket, hogy a sürgősségin kötött ki. A rutinunk és a hálónk viszont kifogott rajta, úgyhogy minden tiltakozása ellenére az állatorvosnál kötött ki. Megkapta a szükséges kezelést, most már sokkal jobban van.

Pénteken gazdára talált Kitti cicánk. Örökké nyüzsgő kis jószág volt, nem fognak vele unatkozni…

És hogy Radar cicánk se unatkozzon egyedül, arról az a jóember gondoskodott, aki egy Nyár utcai üres telekre bedobott egy kismacskát. Elmentünk érte, és a jól bevált „kaja a hordozóban” trükkel sikerült is befognunk. Nagyon megrémült szegényke, végigsírta az utat, ehhez képest amikor kivettük a dobozból, már dorombolt. Gyorsan beilleszkedett, nagyon kedves, hízelgős cica lett. Drapp-cirmos lánycica, 7 hetes lehet. Már fel is töltöttük a gazdikeresőbe. Címlapképünkön ő látható teljes kényelemben. 🙂 Ugye milyen szép kislány?

És egy jó hír a végére: gazdára talált a június végén meghirdetett, a gazdája halála miatt vészhelyzetbe került cica. Egy korábbi örökbefogadónk meglátta a hirdetést, megsajnálta és hazavitte a cicát. Jó helye lesz nála, reméljük a többi cica sem fog megsértődni az újabb jövevény miatt.