CICANAPLÓ július 4-10.

Hétfőn gazdára talált Lali, idei első babánk, aki már három cicanaplónk címlapján is feszített. Nagyon jó helyre került, és a kapott videók tanúsága szerint olyan jól érzi magát új otthonában, mintha egész életében ott élt volna. Köszönjük Líviának, Lali pótmamájának a szerető gondoskodást!

Hűséges olvasóink talán emlékeznek rá, amikor 2019 decemberében cicás profilunktól némileg eltérően egy árván maradt öreg kutyust is meghirdettünk örökbefogadásra. Mivel nem volt érte nagy tolongás, a lakást pedig el kellett hagynia, végül két cicás önkéntesünk fogadta örökbe. Nagyon aranyos kis állat, a cicákkal is remekül kijött, de az egyedüllétet eleinte rosszul viselte, ezért kezdetben mindig annál volt, aki otthon tudott lenni vele. Aztán annyira összehaverkodott az egyik gazdijának a cicájával, hogy végleg ottragadt. És milyen jól jártak vele!

Nos Picur hétfő esti sétáján kiszúrt egy kiscicát, aki egy autó aljából sírdogált. Amire odaértünk, előkerült az autó gazdája is, aki – micsoda véletlen – 2 éve tőlünk fogadott örökbe egy vörös cicát. Kicsi a világ… Egyik önkéntesünk aláfeküdt az autónak, és jó negyedóra próbálkozás után végül egy szintén vörös kismacskával a kezében mászott ki. Az autószereléstől irtó retkes lett szegény cicus, úgyhogy megpróbáltatásait még egy fürdetéssel is tetéztük. Azért annyira nem sértődött meg, hogy ne evett volna rögtön a fürdés után… 🙂 Pedrónak neveztük el.

Nem volt sokáig egyedül, ugyanis behoztak hozzánk négy kiscicát, akiket Kadarkút és Mike között találtak az országúton. Az anyjuk és a többi testvérük is ott volt, de sajnos csak őket tudták megfogni. Minden szépet és jót kívánunk „gazdájuknak”, aki kitette őket… Három fehér (köztük egy felemás szemű!) és egy különleges grafitszürke cicus, nagyon szépek. Sosem volt még ennyi fehér cicánk egyszerre! Náluk is fürdetéssel indítottunk, mert piszkosak és bolhásak is voltak, olyan szépek lettek, hogy csak na. Címlapképünkön ők láthatók a bekerülésük napján. Itt még nagyon meg voltak szeppenve, de szerencsére hamar feloldódtak. Most 6 hetesek lehetnek, úgyhogy picit még cseperednek, aztán mehetnek fel a gazdikeresőbe.

Egy rövid karantén után összeraktuk őket Pedróval, és azonnal egymásra találtak. Azóta egész nap megy a hancúr a ketrecben, csak akkor állnak le, ha esznek vagy alszanak. 🙂

És még mindig nem volt vége, ugyanis egy ismerősünk az Egyenesi út végén egy fán talált egy kb. 10 hetes cirmos-fehér kis kandúrt. Radarnak nevezte el, mert a farka vége fehér. 🙂 Szokás szerint senkinek nem hiányzott a környéken, így befogadtuk. Tündéri kis jószág, nagyon vagány és játékos. Már fel is töltöttük a gazdikeresőbe.

A héten cicáink Gabitól, Renitől és Zsolttól is kaptak finomságokat, köszönet érte!