CICANAPLÓ 2022. június 6-12.

A héten számunkra is megkezdődött a kismacskaszezon. Csodálkoztunk is, hogy idén még csak egyetlen kiscica (Lajos, múlt heti címlapsztárunk) került be hozzánk…

Szerdán befogadtunk egy kb. 1 hónapos hófehér kiscicát, aki egy kaposvári ipartelepen született. Jó kondiban volt, de a szemei borzasztóan néztek ki. Megtalálói elvitték állatorvoshoz, megkezdtük a gyógykezelést, ugrásszerűen javul az állapota.

Szombat késő este pedig kaptunk egy telefont, hogy Mezőcsokonya és Somogysárd között az erdőszélen találtak három kismacskát. Kimentünk értük. Nagyon picik, talán 4 hetesek lehetnek. Teljesen kihűltek, aligha érték volna meg a reggelt odakint. Köszönet a szemfüles kutyusnak, aki megtalálta őket, na és persze a gazdáinak, hogy szóltak nekünk. A cicák előző „gazdájának” pedig minden szépet és jót kívánunk… Szegénykék végigsírták a hazautat, de amint kaptak enni és alájuk tettünk egy melegítőpárnát, máris megnyugodtak. Az ő szemük is beteg volt, sőt az egyiknek a lába is sérült, de már szépen javulnak és gyarapodnak.

Miután valamennyien meggyógyultak, összeraktuk a cicákat egy ketrecbe, azonnal összebarátkoztak. Címlapképünkön a kis csapat látható pihenés közben.

Egy ismerősünk olvasta a cicanyírós történetünket, és megkért, hogy nyírjuk meg egy idős hölgy cicáit. Vasárnap elmentünk hozzá. Az egyik cica 18, a másik 20(!) éves, és korukat meghazudtolóan jól néznek ki. Csak éppen finoman szólva némi túlsúllyal küzdenek, ezért nem érik el a hátukat mosakodás közben, így annak ellenére, hogy rövid szőrűek, teljesen összefilcesedett a szőr a hátukon. Ezúttal is sikeres volt a cicakozmetika, láthatóan megkönnyebbültek a cicák. Mondjuk elég furán néznek ki így csupasz háttal. 🙂

Egy hölgy nemrég befogadott cicája szétszedte a szúnyoghálót, és kiugrott a második emeletről a Pipacs utcában. Feltöltöttük az elveszett cicák albumába, aki látja, kérjük jelentkezzen!

Gazdikereső albumunk is gyarapodott egy szép teknőctarka lánycicával. Egy másik cicával együtt lakik, eddig jól elvoltak, de újabban állandóan veszekednek, és sajnos nem sikerül kibékíteni őket. Nem igazán látszik más megoldás, mint szétválasztani őket, így gazdájuk nehéz szívvel új otthont keres neki.