CICANAPLÓ 2022. május 16-22.

Négy cicánk is gazdára talált a héten!

Hétfőn örökbefogadták két vörös cicánkat, Cukit és Klicskót, mégpedig együtt! Már kaptunk is képeket, nagyon jól érzik magukat új otthonukban. Hiányozni fognak, nagyon megszerettük őket!

Vasárnap pedig az utoljára bekerült kis zoknis és a szőlőskislaki cirmos kandúr gazdisodott, szintén együtt.

A héten két örökbefogadónknál is jártunk cicanézőben.

Hétfőn épp Jeti cicánk háza előtt mentünk el, amikor gazdái beinvitáltak egy kis simogatásra. Jetike talán még szebb lett, amióta elkerült tőlünk! Lassan ismert csak meg minket és eléggé félénk volt, de nem nehezteltünk rá, mert ez is mutatja, hogy ő már új családjához tartozik.

Vasárnap pedig Lepkét és Terkát látogattuk meg, akiket alig 1 hónapja fogadtak örökbe. A cicák remekül érzik magukat új otthonukban, jól kijönnek a többi cicával és a rájuk vigyázó 4 kaukázusi juhásszal(!) is.

A múlt héten feltöltött elveszett cica szerencsésen hazakerült, helyette viszont sajnos két másik cicát kellett feltöltenünk az elveszett cicák albumába. Egyikük az Északnyugati városrészből, a másik Kaposfüredről tűnt el. Sok megosztást kérünk mindkettőjüknek!

Aki próbált már filcesedett szőrű cicát megnyíratni Kaposváron, az megtapasztalhatta, hogy a kutyakozmetikusok nem foglalkoznak cicákkal. Nem hibáztathatjuk őket ezért: mivel a macskák általában nem igazán lelkesednek az erőszakos szépítkezésért, ébren maximum egy-egy csimbókot lehet leszedni róluk, de ha teljes nyiratkozásra van szükség, az így nem igazán szokott működni. Az egyetlen megoldás állatorvosnál bebódítani a cicát, és alvás közben megnyírni. Többször csináltunk már ilyet, mindannyiszor teljes sikerrel. Egy ismerősünk idős cicája viszont legutóbb olyan rosszul reagált a bódításra, hogy gazdái nem merték újra megkockáztatni. A hátsó részén viszont, ahol nem engedi fésülni magát, abszolút botrányosan nézett ki a szőre, úgyhogy muszáj volt megnyírni. Nem volt más választásunk, ébren kellett megpróbálni. Szombaton követtük el a cicanyírást. Eléggé tartottunk tőle, de a cicus meglepően nyugodtan viselkedett, talán ő is érezte, hogy segíteni próbálunk neki. A végefelé azért már kezdett elfogyni a türelme, de amire végleg besokallt, már pont végeztünk is. Teljes sikerrel járt a beavatkozás, még a hasát is engedte lenyírni! A cica is láthatóan megkönnyebbült. Címlapképünkön ő látható a beavatkozás után. Egy egész macskányi szőrt nyírtunk le róla! A képet ajánljuk mindenki figyelmébe, aki hosszúszőrű cicára vágyik…