CICANAPLÓ 2022. március 28 – április 3.

A Füredi utcai kis öreglányunknak sajnos annyira elromlottak a fogai, hogy kedden szinte az összeset ki kellett húzni. 🙁 Szerencsére jól viselte a műtétet, és máris jobban eszik, mint előtte.

Rendszeres olvasóink biztosan emlékeznek rá, hogy januárban elhoztunk egy cicát egy idős nőtől, miután rendszeresen verte, és azzal fenyegetőzött, hogy kidobja. Mivel ezt már másodszor játszotta el, biztosak voltunk benne, hogy amikor bekattan neki, megint megpróbál majd macskát szerezni. Sajnos igazunk lett: szerdán megint felhívott minket, hogy adjunk neki cicát, merthogy olyan magányos. Nyilván szóba sem jöhet, hogy egy ilyen zakkant embernek macskát adjunk, de biztosan fog másnál is próbálkozni. Ismét kérünk mindenkit, hogy semmiképpen ne adjanak cicát az Arany János közben lakó Nagy Jánosnénak (telefonszám: 82/810-1xx)!

Szerdán gazdára talált Jeti mama! 2020 májusában került hozzánk akkora hassal, hogy nem volt szívünk ivartalaníttatni. Öt kiscicája született pár nappal később, ők voltak az első menhelyünkön született alom. Három kiscica sajnos nagyon hamar elpusztult, ketten viszont gyönyörű, félhosszú szőrű cicává fejlődtek. Ők lettek Jeti és Jeti tesó, az anyukájuk pedig Jeti mama. A kölykök már korábban gazdisodtak, most pedig Jeti mama is új otthonra talált. Fantasztikusan kedves, dorombolós cica volt, nagyon szerettük. Szerencsére nagyon hamar beilleszkedett, és remekül érzi magát új családjánál. Már új gazdijával alszik. 🙂 13 örökbefogadásnál járunk!

Pénteken befogadtunk egy cicát, akit a Cukorgyár közben találtak a fejére szorult konzervdobozzal… Nagyon szép, cirmos-fehér fiatal lánycica. Pár napig nagyon rettegett szegényke, de aztán felengedett, és már rendszeresen hanyatt dobja magát nekünk, hogy simogassuk a hasát. 🙂

A hétvége sajnos nagyon szomorúan sikerült, ugyanis szombaton el kellett altatni Zsufi cicánkat. 🙁 Szinte teljesen leálltak a veséi, és sajnos a kezelések sem hoztak javulást. Zsufi egy vörös-fehér lánycica volt, akit még 2017 februárjában hoztunk be egy kaposvári gyártelepről. Különleges személyiségű cica volt, nagyon megszerettük. Címlapképünkön ő látható. Nyugodj békében Zsufika, nagyon fogsz hiányozni!

Alig több mint 1 hónap van már csak hátra az SZJA bevallások leadására. Kérünk mindenkit, aki hozzánk hasonlóan nem ért egyet azzal, hogy országunkban és városunkban az állatvédelem gyakorlatilag kutyavédelemmel egyenlő, és úgy gondolja, hogy a cicák ugyanúgy megérdemlik a segítséget, támogasson minket adó 1%-a felajánlásával. Kapos Állatbarát Alapítvány, adószám: 18776797-1-14. Köszönjük!