CICANAPLÓ 2021. október 18-24.

Egy Kaposvár közeli falu nyugdíjasotthonánál felbukkant egy mamacica a három kb. féléves kölykével. Az otthon vezetője hivatalos utasításban tiltotta meg a macskák etetését, és 10 ezer Ft pénzbüntetéssel fenyegette azokat a lakókat, akik etetni merészelik őket. Sajátos elképzeléseik vannak egyeseknek a jogköreikről és arról, hogy ki van kiért… Behoztuk őket, mielőtt a kedves igazgatónő esetleg még drasztikusabb eszközökhöz nyúl… A helyi főcicamentő hölgy pedig vállalta az ezzel járó költségeket. Köszönet érte! A mamacica barátságos, a kölykök viszont nagyon félnek. Nyilván nem ok nélkül… Címlapképünkön a kölykök láthatók.

Csütörtökön két cicánk is gazdára talált. A múlt héten örökbe fogadott hoboli cica fekete-fehér testvére, és egy balatonlellei áruháznál a testvérével együtt talált kis fekete. Pénteken pedig Ádi talált gazdára, akit a menhelyre dobtak be júniusban. 53 örökbefogadásnál járunk idén!

Sajnos erre a hétre is jutott egy elütött cica, akit szombaton találtak Cserénfáról. Elmentünk érte és elvittük állatorvoshoz. A nyílt combcsonttörése mellett olyan sok vért vesztett, hogy sajnos nem lehetett megmenteni az életét. 🙁

Pár nappal ezelőtt egy somogyaszalói háznál felbukkant egy csontsovány, kétségbeesetten nyávogó vörös-fehér cica. A faluban senki nem ismeri, talán autóból dobhatták ki. Barátságos cica, nagyon keresi az emberek társaságát. Ideiglenes befogadója sajnos nem tudja megtartani, úgyhogy feltöltöttük a gazdikeresőbe. Folytatódott a tetőfelújítás. Hatalmas köszönet Ádámnak, aki fáradhatatlanul segített a munkában!