CICANAPLÓ 2021. október 11-17.

Hétfőn gazdára talált a második hoboli cicánk, egy kis cirmos, akit még júliusban találtak kutyasétáltatók egy szántóföldön. Egy igazi kis tündérke, nagyon szerettük.

Kedden kaptuk egy hívást, hogy a töröcskei kertbarátoknál fent ragadt egy cica egy nagyon magas fán. Kimentünk, de sajnos a cica olyan fát választott magának, ami még sziklamászó önkéntesünkön is kifogott. Persze próbálkoztunk, de nem tudtuk elérni a cicát. Másnap aztán rászánta magát, és lejött magától. Pontosabban leesett, de a fa alá kifeszített hálónak köszönhetően szerencsére nem esett baja.

A sikertelen cicamentés után este még begyűjtöttünk egy újabb cicát, akit a piacnál találtak. Csodaszép, hamuszürke, pihe-puha kis állat, a szeme viszont nagyon csúnya volt, és hiába küzdöttünk érte sokáig, sajnos pár nappal később meghalt. 🙁

Szerdán sikerült befogni a harmadik árván maradt bárdudvarnoki cicát is. Csodaszép hamvasszürke-fehér nőstény, de sajnos a testvéreihez hasonlóan ő is fél nagyon.

Csütörtök délelőtt kaptunk egy hívást egy elütött cicáról a Damjanich utcában. Fiatal fekete cica, a fejét érte az ütés. Azonnal elvittük állatorvoshoz. Sajnos széttört a koponyája, nem lehetett segíteni rajta. 🙁

Sajnos péntekre is jutott egy sérült cica, egy cirmos-fehér kis kandúr, őt a Béla király utcában találták törött combcsonttal. Feltöltöttük az oldalunkra, de nem említettük meg a sérülést, nehogy emiatt ne jelentkezzen a gazdája. Hamarosan hívott minket egy nő rejtett számról, hogy érdekelné a cica és érdeklődött, hogy „hol lehetne átvenni”. Aztán amikor megmondtuk neki, hogy törött a lába, nagyon gyorsan letette a telefont. Nyilván ő volt a „szerető gazdi”. Mélységesen szégyellje magát! A cicát megműttettük, a műtét jól is sikerült, de sajnos pár nappal később hirtelen meghalt a cicus. 🙁 Mi sem értjük és nagyon sajnáljuk, tüneményes kis kandúr volt.

Nemrég írtunk róla, hogy az adó 1%-okból elkezdjük a menhely tetőszigetelését. A hétvégén neki is álltunk a tetőbontásnak. Rengetegen segítettek, így nagyon jól haladtunk. Köszönet Briginek, Zsófinak, Zsuzsinak, Ádámnak, Csabinak, Dominak, Gábornak, Gézának, Kornélnak és Zolinak a munkájáért!

Menhelyünk felújításában óriási segítséget jelent rendszeres támogatónk, dr. Hős Ágota adománya is, aki 100 ezer Ft értékben vásárolt anyagot az építkezéshez. Hatalmas köszönet érte, nagy öröm számunkra, hogy mindig számíthatunk Ágota segítségére!

Az augusztus közepén egy ipartelepről bekerült cicáink ha lassan is, de fejlődnek. Már az első oltásukat is megkapták és elhagyhatták a ketrecet. Feltöltöttük őket a gazdikeresőbe. Címlapképünkön Kincsem cicánk vizsgálgatja az új jövevényeket. 🙂

További 5 cicát is feltöltöttünk a gazdikeresőbe, akiket egy lelkes állatbarát mentett ki rettenetes körülmények közül (focilabdának használták őket a gyerekek!).

Sajnos az elveszett cicák albuma is bővült két kiscicával.

Sok megosztást kérünk mindannyiuknak!