CICANAPLÓ 2021. szeptember 13-19.

Igencsak húzós hetünk volt.

Egyik önkéntesünk udvarában nemrég felbukkant egy hosszúszőrű fekete cica. A bal mellső lába kifordult a helyéből, töröttnek tűnt. Egy téglafal tetején tanyázott, de ha közelebb mentünk hozzá, elmenekült. Többször is próbáltuk csapdával befogni, míg kedden végre sikerrel jártunk. Megröntgenezték, több helyen is el van törve a lába. Meglepetésünkre a cica teljesen nyugodtan viselkedett a rendelőben és később a ketrecben is, sőt még simogatni is hagyta magát. Közben a Kaposvári Kóborkák oldalra továbbított posztunkat meglátta egy hölgy, aki épp fekete cicát szeretett volna, és azt sem bánta, hogy műtétre szorul. Másnap eljött érte, és már elő is jegyeztette műtétre. Örülünk, hogy ilyen gyorsan és szerencsésen rendeződött a cica sorsa, és jó tudni, hogy vannak még ilyen emberek, akik a nem tökéletes cicákat is tudják szeretni!

Szerda reggel kaptunk egy telefont, hogy egy elütött cica fekszik a Kisfaludy utcában. Elmentünk érte, és elvittük a rendelőbe. Sajnos eltört a gerince és a gerincvelő is elszakadt, úgyhogy el kell altatni. 🙁 De legalább a gazdáját sikerült megtalálni, így megtudta, mi történt a cicájával.

Ugyanaznap befogadtunk egy kiscicát, akit a Kanizsai utcai lakótelepen találtak. Nyilván magától került oda… Cirmos-fehér kis kandúr, egyelőre elég félénk, de már kezd feloldódni.

Csütörtökön két alomnyi kiscicát is kaptunk. Négyet Orciból, ahol a szokásos „legyen mivel játszani az unokáknak” indokkal nem ivartalaníttatták a lánycicát, aki viszont most eltűnt, a kb. 2 hetes picik pedig egyedül maradtak. Aztán a húskombinát halastaváról hoztak be öt még kisebb cicust, nekik szintén eltűnt az anyukájuk, és már jó ideje sírdogáltak. 9 cicát cumival felnevelni nem kis feladat, de igyekszünk.

Szintén csütörtökön befogadtunk három kiscicát egy közeli cicakolóniából, talán még meg lehet szelídíteni őket.

Pénteken újabb cicus érkezett a menhelyre. A hamvasszürke-fehér, különleges mintázatú kis kandúr a testvéreivel együtt egy üres telken született. A szomszéd gondozta őket, a többieket már örökbe is adta, őt pedig mi fogadtuk be. Nagyon szép és rendkívül kedves cica., hamar gazdára fog találni.

Szintén pénteken egy rendszeres segítőnk családja örökbefogadta Jetit. Jetike nálunk született tavaly májusban (az anyukája mindennapos terhesen került be hozzánk), a nevét a gyönyörű, félhosszú szőréről kapta. Nagyon a szívünkhöz nőtt, de tudjuk, hogy jó helye lesz új otthonában. 48 örökbeadott cicánál járunk idén!

Szombaton befogadtunk egy cirmos-fehér kis kandúrt, akit a Füredi utca elején találtak. Nagyon hasonlít a szerdai cicára és nagyon közel találták meg őket, nem kizárt, hogy testvérek. Nyuszipuhaságú szőre van, úgyhogy Nyuszi lett a neve. 🙂 Egyelőre nem sikerült jó képet lőni róla, de amint meglesz, megy is fel a gazdikeresőbe.

Feltöltöttünk viszont két csodaszép kis kandúrt a gazdikeresőbe, akiket a testvérükkel együtt egy kaposvári ház udvarába dobták be. A környéken lakók között egyesek azon az állásponton voltak, hogy „nem kell őket etetni, és akkor majd elmennek”, de szerencsére egy jólelkű szomszéd befogadta őket. Az egyik cica már gazdára is talált, már csak ők maradtak, mi pedig segítünk a gazdikeresésben.

Sajnos az elveszett cicák albuma is bővült egy csodaszép ragdoll cicával. A nemrég feltöltött perzsa cica viszont meglett, reméljük, ő is ilyen szerencsés lesz majd.

Inkább nem is számoljuk össze, hány cica került be hozzánk a héten. Lassan muszáj lesz kitennünk a megtelt táblát…

De hogy jó hír is legyen: megkaptuk az SZJA 1%-okat. 182 fő összesen 1 041 737 Ft-ot ajánlott fel alapítványunknak, ez több mint másfélszer annyi, mint tavaly! Hatalmas segítség ez a pénz, ebből végre meg tudjuk csinálni a menhely tetőszigetelését, így jelentősen nő majd a hasznos alapterületünk. Hálás köszönet minden támogatónknak!

Címlapképünkön a Búzavirág utcai lánycicánk látható, aki épp hétfőn ünnepelte a menhelyre kerülésének egyéves évfordulóját. Ugye milyen csodaszép cica?