CICANAPLÓ 2021. augusztus 23-29.

Kedden befogadtunk egy cirmos fiúcicát a Vikár Béla utcából, talán 6 hetes lehet. Nagyon kedves, jópofa cicus, azonnal megszerettük. Picit nő még, és megy fel a gazdikeresőbe.

Csütörtökön bejelentést kaptunk, hogy egy belvárosi cicakolónia egyik tagja, egy fekete kandúr nagyon beteg. Sikerült befognunk, akkora tályog volt a nyakán, hogy még az állatorvos is szörnyülködött. A gyors segítség alighanem az életét mentette meg. Azóta jópárszor jártunk már vele állatorvosnál, még mindig elég rosszul néz ki szegényke, de jó eséllyel meg fog gyógyulni.

Pénteken cicabefogó akciót tartottunk egy másik kaposvári ipartelepen, ahol a „főnök” megtiltotta a dolgozóknak a cicák etetését, sőt azzal fenyegetőzött, hogy lelöveti őket… Érthetetlen, hogy egy hatalmas gyártelepen (nem élelmiszeripari üzemről van szó) miért ne férne el néhány cica, akik ráadásul az egereket és patkányokat is kordában tartanák. Egy kiscicát sikerült befognunk, de ahogy időnk engedi, próbálkozunk még. A főnöknek pedig szívből kívánjuk, hogy árasszák el az üzemet a rágcsálók, aztán majd ő is rájön majd, mennyivel jobb volt, amíg ott voltak a cicák…

Szintén pénteken órökbefogadták két kiscicánkat, mégpedig együtt. Már kaptunk is képeket, nagyon jól érzik magukat a cicusok.

Ideiglenes befogadónknál is gazdára talált négy kiscica.

44 örökbeadott cicánál járunk idén! 🙂

Címlapképünkön a gyertya két rendszeres támogatónkért, Vermes Melindáért és Zag Józsefért ég, akik sajnos végleg itthagytak bennünket. 🙁 Mindkettőjüknek köszönünk mindent, amit a cicáinkért tettek, nyugodjanak békében!