CICANAPLÓ 2021. augusztus 2-8.

Megjött a Volánbusz válasza a július eleji cicanaplóban leírt eset miatt benyújtott panaszunkra. Röviden összefoglalva: egy buszvezető nem engedett fel a buszra egy lezárt cipősdobozba tett cicát, mert állítása szerint csak macskahordozóban lehet macskát szállítani, viszont mint kiderült, ilyen előírás nem szerepel a cég üzletszabályzatában.

„Valamennyi autóbusz-vezetőnk alapvető munkaköri kötelessége a menetrendben, az Üzletszabályzatban és a munkavégzésre vonatkozó egyéb rendelkezésekben foglaltak betartása, az utasok udvarias kiszolgálása, biztonságos elszállítása.

Természetesen a bejelentésében leírtak szerint zárt szállítóeszköznek megfelel minden olyan táska, láda vagy doboz, amiből az állat az utazás során nem tud kiszabadulni és biztonságosan ölben tartva szállítható.

Bejelentésére tekintettel autóbusz-vezetőink figyelmét nyomatékosan felhívtuk az előírások szerinti munkavégzésre, az Üzletszabályzatban leírtak helyes alkalmazásának fontosságára, valamint a segítőkész és udvarias magatartás tanúsítására.

A történteket sajnáljuk, a tapasztalt kellemetlenségért elnézésüket kérjük!”

Elég semmitmondó válasz, minimum elvártuk volna, hogy legalább az illető buszvezetővel elbeszélgessenek arról, hogy ki is van kiért. Mindenesetre az is valami, hogy a cég elismerte az igazunkat, és értelmezést adott az üzletszabályzatban szereplő előíráshoz. Úgyhogy ha kedves olvasóinkkal hasonló eset történne, hivatkozzanak a Volánbusz fent idézett válaszára, és ne hagyják, hogy a nem létező macskahordozós előírásra hivatkozva kötözködjön velük a buszsofőr. És ha esetleg mégis újra megtörténne ilyesmi, akkor szóljanak nekünk bátran, és majd mi továbbvisszük az ügyet.

Vasárnap befogadtunk egy 5-6 hetes cirmos fiúcskát, akit a környéken találtak az autók alatt. Nagyon kedves kis jószág, picit nő és mehet is a gazdikeresőbe.

Már sokszor segített nekünk Jakusovszki Dorina. Most éppen egy zarándok-túrát szervezett, és a résztvevők között gyűjtést szervezett a cicáink javára. A Szent Jakab zarándokút vándorai ismeretlenül is támogattak minket, és a pénz azóta már táppá és alommá változott.

Másik régi támogatónk, Hortobágyi János rengeteg konzervvel ajándékozta meg cicáinkat.

Demeter Judittól már korábban is kaptunk két nagyon klassz cicaházat, most pedig egy szép nagy kutyaóllal örvendeztetett meg minket. Cicáink nyilván nem ismerik a kutyaól fogalmát, mert azonnal boldogan birtokba is vették. 🙂

A cicák nevében is hálás köszönet minden támogatónknak!

Feltöltöttük a gazdikeresőbe a 2 hete behozott cicacsapat első tagját, egy hamuszürke kis kandúrt. Címlapképünkön is ő szerepel teljes kényelemben.