CICANAPLÓ 2021. július 12-18.

Kedden behoztunk egy kiscicát a menhelyre, akit a Tallián közben találtak. Kb. 6 hetes cirmos-fehér kislány. A szeme kicsit csúnya, de meg fog gyógyulni. Egy igazi kis mókamester: amikor csak elhaladunk a ketrece mellett, ő kinyúl és játszani hív minket. 🙂

Szombaton gazdára talált Lili cicánk utolsó kölyke, egy vörös-fehér kisfiú. Lili viszont továbbra sem unatkozik, a fogadott kölykeit ugyanolyan gondoskodással neveli, mint a sajátjait.

Szintén szombaton egy külföldről hazafelé tartó család Sárvár környékén egy pihenőre megállva az árokparton talált három kiscicát. Egy nagy felhőszakadás után történt mindez, agyon voltak ázva-fagyva szegénykék. Minden szépet és jót kívánunk annak a gazembernek, aki kitette őket! És az is jellemző, hogy egyetlen állatvédő szervezetet nem találtak, aki befogadta volna őket. Természetesen minket kivéve, hiszen mi köztudottan korlátlan férőhellyel és anyagi lehetőségekkel rendelkezünk… Borzasztóan ki voltak éhezve a cicák, morogva vetették rá magukat a kajára… Viszont gyönyörűek, egészségesek és rendkívül kedvesek! Két trikolor kislány, az egyiknek a teste szinte teljesen fehér (ilyet se láttunk még!), és egy vörös-fehér kis kandúr. 7-8 hetesek lehetnek. Címlapképünkön ők láthatók. Köszönjük Horváth Noéminek és családjának, hogy nem hagyták sorsukra a cicákat, és a hosszú út után még felénk is elkerültek, hogy elhozzák őket.

És még mindig nem volt vége a napnak, ugyanis este kaptunk egy telefont, hogy Dereshegyen találtak egy kismacskát. Azonnal elmentünk érte. Vörös fiúcska, egy hetes lehet, teljesen ki volt hűlve, hiszen órákon át fekhetett a vizes fűben. Felmelegítettük, megetettük, és csináltunk neki egy meleg kuckót. Tudtuk, ha megéri a reggelt, akkor van remény a felnevelésére, de sajnos reggelre meghalt szegényke. 🙁

Ugyancsak szombaton találtak egy csodaszép kiscicát Kaposfüred és Toponár között. Megtalálójuk vállalta, hogy keddig gondozza a cicát. Mi feltöltöttük a gazdikeresőbe, és másnap már gazdára is talált. Köszönjük Schiszler Lászlónak, hogy gondoskodott a cicáról!

Líviánál, állandó ideiglenes befogadónknál is gazdára talált két cica. Már 32 örökbefogadásnál járunk már idén, úgyhogy elkerülhetetlennek tűnik a csúcsdöntés!

Ádi, a négy hete a menhelyre bedobott cirmos fiúcska szépen növöget, és már az első oltását is megkapta. Fel is töltöttük a gazdikeresőbe. Tüneményes kis jószág, nagyon szeretjük.