CICANAPLÓ 2021. április 26 – május 2.

Még a múlt héten keresett meg minket egy család, hogy a nyáron megjelent az udvarukon egy fiatal lánycica, elkezdték etetni, most pedig – minő meglepetés – kiscicái születtek. Amikor pedig bevitték a házba a cicacsaládot, hogy ne fázzanak, kiderült, hogy a családfő allergiás a macskaszőrre. Megígértük, hogy amint ki tudunk üríteni és fertőtleníteni nekik egy szobát, befogadjuk. Hétfőn meg is érkeztek: egy vörös-fehér mamacica három vörös-fehér, egy pezsgőszínű és egy teknőctarka kölyökkel. A mamacica meg volt szeppenve kicsit, de nagyon gyorsan megnyugodott, boldogan dorombol, ha simogatjuk. A picik is szépen fejlődnek, egyre jobban nyüzsögnek. Imádjuk őket, de sokkal jobb lett volna, ha meg sem születnek. Nem véletlenül beszélünk annyit az ivartalanítás fontosságáról. Nagyon dicséretes, ha valaki befogad egy gazdátlan cicát, de ha nem ivartalaníttatja, akkor ez lesz a következménye, és az állandóan telített menhelyek sem tudnak minden almot átvenni. Ha pedig gondot okoz az ivartalanítás kifizetése, számos kedvezményes vagy akár ingyenes lehetőség is van már, éljenek vele!

Nagyon szomorú hírt kaptunk csütörtökön: meghalt Félix, az egyik első örökbe adott cicánk. 🙁 Tavaly nyáron már írtunk róla: ő volt az a félszemű, törött lábú cirmos kandúr, akibe 2015 márciusában azonnal beleszeretett jövendőbeli kis gazdája, és a szülei is támogatták a kislány választását, mondván hogy jó, ha megtanulja a gyerek, hogy nem csak a tökéletest lehet szeretni. Rendszeresen kaptunk róla képeket, láthatóan nagyon boldogan élt új otthonában. Tavaly aztán gazdái örökbefogadtak egy kiscicát Félix mellé, „hogy azt a sok tapasztalatot és bölcsességet, amit Félix az évek során felhalmozott magában, azt legyen kinek átadnia.”. A két cica azonnal egymásra talált, imádták egymást. Félix szinte megfiatalodott, úgy játszott a picivel, mint egy kölyökmacska. Nemrég azonban Félix megbetegedett, és sajnos nem lehetett rajta segíteni. Gazdái nagyon szép szavakkal írtak róla, láthatóan nagyon szerették. Nagyon lesújtott minket a hír, de vigaszt nyújt, hogy nagyon szép élete volt szerető családja körében. Képünkön Félix látható. Sosem feledjük el, nyugodjon békében!

2021. május 20. az SZJA bevallások leadási határideje. Minden cicabarátot kérünk, támogassa alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy minél több kidobott cicán tudjunk segíteni. Segítségüket előre is köszönjük! Kapos Állatbarát Alapítvány, adószám: 18776797-1-14.