CICANAPLÓ 2021. március 15-21.

Kedden kora reggel egy kaposvári ház biztonsági kamerája rögzítette, ahogy egy nő letesz egy macskahordozót a ház elé, kinyitja, majd mint aki jól végezte dolgát, távozik. Szegény cica nagyon megrémült, úgyhogy csak nagy nehezen sikerült megfogniuk. Elvitték állatorvoshoz, megvizsgálták, és megkapta a szükséges kezelést (szerencsére csak bolhás volt, de amúgy teljesen egészséges). Viszont a házban lakó kutyák nem túl nagy cicabarátok, így nem tarthatták meg, úgyhogy feltették a Facebookra. Szerencsére egyik aktivistánk kiszúrta a posztot, és mivel elképesztő cicamemóriával rendelkezik, megismerte: tavaly nyáron fogadták örökbe tőlünk. Szóltunk megtalálóinak, akik behozták a menhelyre. Mivel minden cicánkat örökbefogadási szerződéssel adunk örökbe, megvolt „gazdájának” elérhetősége. Fel is hívtuk. Először azt állította, hogy a cica jól van, de amikor közöltük, hogy szeretnénk élni a szerződésben kikötött látogatási jogunkkal, végül elismerte, hogy ő tette ki a cicát, mert olyan helyre költöznek, ahova nem vihetik magukkal. Arra már nem tudott válaszolni, hogy miért nem hozzánk hozta vissza, hiszen a szerződésben is benne van és az örökbefogadáskor külön ki is hangsúlyozzuk, hogy bármikor, kérdés visszafogadjuk a cicát, ha valamiért nem tudná tovább tartani. Fel is jelenthettük volna, és a képfelvétel és a szerződés alapján egész biztosan kinézett volna neki egy szép kis pénzbüntetés a cica elhagyásáért, de mivel végül a cica biztonságba került, sőt még az oltási könyvét is visszakaptuk, eltekintettünk ettől. Mindenesetre szégyellje magát, kedves Dominika. Markán Valentinának pedig köszönjük, hogy időt és pénzt nem kímélve gondoskodott a cicáról. Pár napig nagyon félt a cicus, de már teljesen feloldódott. Azért jó lenne neki végre egy igazi, végleges otthon. Kb. másfél éves, trikolor ivartalanított lánycica, a fején látható mintázat után Lepkének neveztük el.

Pénteken egy újabb cicával gyarapodtunk egy drapp-cirmos kislány személyében. Még tavaly nyáron dobták be egy falusi ház kertjébe a testvéreivel együtt, de mivel nagyon bizalmatlan volt, csak most sikerült megfogni. Ehhez képest vasárnap már dorombolt nekünk, sőt hanyatt dobta magát és a hasát is engedte simogatni. Azóta pedig igazi ölbecica lett belőle. 🙂

Kaptunk egy nagyon klassz mászókát Kőhalmi Alexandrától. A cicák meg vannak őrülve érte, volt, hogy 8 cicát számoltunk rajta… 🙂 Címlapképünkön Jeti és az anyukája, akik azt sem bírták kivárni, hogy a felső páholyokat felszereljük, máris birtokba vették a mászókát. 🙂 Köszönjük Alexandrának ezt a szuper ajándékot!

Aki pedig anyagilag is szeretné támogatni cicamentő tevékenységünket, kérjük ajánlja fel adója 1%-át alapítványunknak! Előre is köszönjük a segítséget! Kapos Állatbarát Alapítvány, adószám: 18776797-1-14.