CICANAPLÓ 2020. augusztus 24-30.

A héten két komplett alomnyi kiscicával gyarapodtunk.

Hétfőn egy ipartelepről kaptunk 4 kiscicát. Kb. 4 hetesek lehetnek, most még meg sikerült fogni őket, mielőtt teljesen elvadultak volna. Mindannyian feketék, és egyelőre nagyon meg vannak ijedve szegénykék. Reméljük, az anyukájukat is sikerül hamarosan elkapni és ivartalanítani, hogy ne termelje minden évben újra a szaporulatot.

Kedden pedig 4 nagyobb, kb. 3 hónapos cica került be, akik eddig egy padláson éltek. Ennek megfelelően teljesen vadak, és mivel már túlvannak a szocializációs időszakon, nem is biztos, hogy sikerül megszelídíteni őket. Mi persze próbálkozunk, az egyik már hagyja magát simogatni, de a többiek sajnos továbbra is rémülettől tág szemmel néznek ránk.

Pénteken újra elvittük a múlt szombaton bekerült sérült állkapcsú cicát az állatorvoshoz. Szerencsére olyan szépen rendbe jött, hogy nem kellett műteni.

Vasárnap gazdára talált a 2 hete behozott ezüstszürke lánycicánk. Tündéri kis állat, hiányozni fog.

Két talált cicával bővült gazdikereső albumunk, egyikük látható címlapképünkön. Mindkét cica megtalálója vállalta, hogy gondoskodik az állatról, amíg nem találjuk meg eredeti vagy új gazdáját. Nagyon dicséretes, igazi állatbaráthoz méltó hozzáállás!