CICANAPLÓ 2020. április 27 – május 3.

Kezdjük a múlt héten beharangozott pótmamás történettel. Csütörtökön Komlóról (!) hoztak egy fiatal mamacicát, akinek nemrég halt meg az egyetlen kölyke. Azonnal elfogadta a piciket, úgyhogy miután összemelegedtek, elvitték őket. Sajnos a legkisebb, leggyengébb kölyök pár nap múlva elpusztult, a másik három viszont szépen fejlődik. A szemük is kinyílt már, érdeklődve fedezik fel a világot. Óriási köszönet a Szikszai családnak, hogy gondozásukba vették a kölyköket!

Kalóz cicánk kedden gyanúsan gubbasztott, nem is evett, és amikor megvizsgáltuk, egy tályogot találtunk a farka alatt. Azonnal elvittük állatorvoshoz. 41 fokos láza volt, nem csoda, hogy levert volt… Megkapta a szükséges ellátást, és azonnal megkönnyebbült. Címlapképünk aznap este készült, ahogy Kalóz elhelyezkedett kedvenc helyén, az ágyon… Azóta szerencsére teljesen meggyógyult, és ugyanaz a tündéri kedves, boldog cica lett, mint előtte.

Csütörtökön sajnos egy kevésbé szerencsés állatorvosi esetünk is volt. Egy aktivistánk évek óta etet egy kandúrt a Desedán. Az utóbbi időben egyre csak fogyott, úgyhogy miután végre sikerült egy hordozóba gyömöszölni, elvittük állatorvoshoz. Egy csomót találtak a hasüregében, ami valószínűleg daganat, ráadásul sárgulni is kezdett szegényke, ami a mája leállására utalt. Az állatorvos az elaltatását javasolta, mert ha meg is próbáljuk kezelni, csak a szenvedését nyújtanánk meg. 🙁 Felboncolták a cicát, és valóban daganata volt. Nyugodjon békében szegényke!

Nagyon finom tápokat kaptunk Bánházi Zoltántól, valamint rendszeres támogatóinktól, dr. Hős Ágotától és Feketéné Mimitől. Köszönet érte!

A héten két nagyon aranyos videót is lőttünk a cicákról, így adta magát az ötlet, hogy indítsunk egy Youtube csatornát, hogy megoszthassuk a videókat. Az első videón az igali mamacicánk bújócskázik, a másikon pedig a fent említett Kalóz enyeleg fogadott lányával, Vicával. Jó szórakozást a videókhoz! Érdemes feliratkozni a csatornánkra, így értesítést kaphatnak az új videókról.