CICANAPLÓ 2020. március 16-22.

Rosszul indult a hét: egy aktivistánk „szolgálatteljesítés közben” elesett, sürgős műtétre szorult, de mivel vérhiány van, addig nem tudták elvégezni a műtétet, amíg nem jön össze a szükséges vérmennyiség 0 Rh+ vagy 0 Rh- vérből. Legalább 3 véradóra volt szükség. Kitettünk egy felhívást az oldalunkra, még aznap össze is jött a három véradó, akik másnap már mentek is vért adni. Önkéntesünket csütörtökön megműtötték, a lehetőségekhez képest jól van. Hatalmas köszönet Bertának, Gábornak és Zoltánnak az önzetlen segítségért!

A vérellátóban elmondták, hogy tényleg komoly vérhiány van, mert nem mernek az emberek vért adni a járványveszély miatt. Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy a vérellátóban nagyon komolyan veszik a higiéniai előírásokat, és a fenti okból nagy tömeg sincs, úgyhogy a fertőzésveszély gyakorlatilag nulla. Kérünk mindenkit, hogy segítse embertársait azzal, hogy elmegy vért adni! Köszönjük!

Örömmel jelenthetjük, hogy sokan a koronavírus-járvány idején sem feledkeztek el cicáinkról. Sőt: a héten három felajánlótól is kaptunk tápot azzal a felkiáltással, hogy most biztos nagy szükségünk van rá. Valóban nagyon jól jött az extra cicakaja, köszönjük a segítséget Kovács Krisztinának, Nagy Beának, valamint Ranczinger Eszternek és Áronnak!.

Hortobágyi Adrienn pedig két hatalmas cicavécét és néhány fekhelyet ajánlott fel menhelyünknek, a cicák már boldogan birtokba is vették őket.

Két gyönyörű vörös kandúrral bővült gazdikereső oldalunk, sok megosztást kérünk nekik!

Címlapképünkön Mása cicánk látható. 2019 áprilisában gazdáinak kilakoltatása miatt kölykeivel együtt került be hozzánk. Amellett, hogy ritka szép cica, rendkívül kedves és játékos is, az ember ölében érzi magát legjobban. Igazából nem is értjük, hogy miért nem talált még gazdára. Talán majd most…