CICANAPLÓ 2020. február 3-9.

A héten két cicánk is gazdára talált!

Kb. 2 hete került be hozzánk egy felnőtt lánycica, egy építőanyag-kereskedés udvarán csövezett szegényke. A fogai nagyon rosszak voltak, hármat ki is kellett húzni, de pár nappal a műtét után már teljesen rendbe is jött. Végül megtalálójának édesanyja fogadta be, és nagyon jól érzi magát új otthonában.

Többször írtunk már a Jókai-ligetben tavaly kidobott cicacsaládról. Megtalálójuk akkor ígéretet tett, hogy segít örökbeadni őket, és be is tartotta az ígéretét: az ő segítségével talált gazdára a mamacica. Nagyon szerettük az egész cicacsaládot, örülünk, hogy valamennyien jó helyre kerültek.

Szintén többször írtunk már a gazdái halála után árván maradt kutyusról. Sajnos nem jelentkezett gazdijelölt, a lakást pedig vissza kellett adni az önkormányzatnak, úgyhogy elhoztuk a kutyát. Jelenleg két önkéntesünknél lakik felváltva. Ő látható címlapképünkön. Nagyon aranyos kis állat, a cicákkal is remekül kijön, de az egyedüllétet elég rosszul viseli, ezért mindig annál van, aki otthon tud lenni vele. Ez így persze nem túl ideális megoldás, de a másik opció a kutyus elaltatása lett volna… Jobb lenne egy végleges otthon a kutyusnak, reméljük, találunk majd valakit, aki pont egy ilyen kedves, öreg kutyára vágyik.

A héten három lánycicánkat is ivartalaníttattuk, mindannyian remekül vannak. Többször írtunk már az ivartalanítás fontosságáról, álláspontunk szerint a nem tenyésztésre szánt állatok ivartalaníttatása a felelős állattartás része (kellene hogy legyen), ami az állat és a tulajdonos érdekét is szolgálja. Az év elején több állatorvosi rendelő is ivartalanítási akciót tart, érdemes kihasználni a kedvezményes lehetőséget.

Örömhírt kaptunk: az elveszett cicák albumában hirdetett egyik cica megkerült, mégpedig a posztnak köszönhetően! Köszönjük a megosztásokat, kérjük olvasóinkat, hogy a többi elveszett cica hazatalálását is segítsék a képük megosztásával!