CICANAPLÓ 2019. december 23-29.

Szerdán visszahozták a két hete örökbe fogadott vörös cicánkat, mert nagyon félt és bujkált az új otthonában. Előfordul az ilyen, ezért is adunk „visszavásárlási garanciát” a cicákra. Helyette a cica unokaöccsét, egy tündéri hamvasszürke kis kandúrt vitték el, aki azóta is remekül érzi magát.

Csütörtökön egy újabb cicánk talált gazdára. A kis kandúr a múlt heti cicanaplóban említett, Jókai parkban kitett cicák egyike. Enyhe idegrendszeri zavarokkal küzdött, picit bizonytalanul közlekedett, de új gazdáját ez nem zavarta. Ritka az ilyen gazdijelölt, a többség csakis „hibátlan” cicát szeretne… Mondjuk nem csodáljuk, hogy elbűvölte a cicus, mert ő volt az egyik legkedvesebb cica, aki valaha is bekerült menhelyünkre. Állandóan ránk mászott, a nyakunkban érezte magát a legjobban. 🙂

Vasárnap is gazdisodott egy cicánk, mégpedig a 3 héttel ezelőtti címlapképünkön bemutatott fekete lánycica. Eredményes örökbeadó hetet zártunk!

Cicás profilunktól némileg eltérve most egy kutyát is feltöltöttünk a gazdikeresőbe. Gazdája halála miatt sürgősen új otthont keresünk egy kistermetű, 9 éves ivartalanított szuka kutyusnak. Gazdája önkormányzati lakásban lakott, amit hamarosan újra kiadnak, így nagyon gyorsan új otthont kell találnunk neki. Kedves, barátságos, cicakompatibilis kutyus.

Horváth Robi és Hajnalka, valamint Berekné Szilvi is hozott finomságokat a cicáinknak, köszönet érte!

Vasárnap nagytakarítást tartottunk a menhelyen. A munka oroszlánrészét Mátyás Anett és Girincsi Petra végezte, a cicák nevében is köszönjük a segítséget!

Címlapképünkön Fanni cicánk látható a kedvenc helyén. 2018 augusztusában Kaposfüred és Kaposvár között a kukoricásban találtak egy lezárt dobozt, benne 2 fiatal felnőtt és 3 kiscicával. Ismét szép példája a „születésszabályozás” Kaposváron divatos módjának… Még csak esélyt sem adtak nekik, hogy kijussanak a dobozból, szerencse, hogy egy arra járó megtalálta őket. Fanni volt a mamacica. A kölykei sajnos nagyon rossz állapotban voltak, és sorban meghaltak. Ő is nagyon sovány volt, de már szépen rendbejött, és nagyon szép cica lett belőle. A másik felnőtt cicát hamar örökbe fogadták, Fanni pedig ivartalanítva várja új gazdáját. Számunkra érthetetlen módon rengeteg cica „pikkel rá”, állandóan üldözik szegénykét, úgyhogy nagyon jó lenne, ha végre találna egy végleges otthont. Szobatiszta, de szeret a kertben lenni, úgyhogy elsősorban kinti-benti cicának ajánljuk. Nagyon hálás cica, rengeteg öröme lenne benne gazdájának.