CICANAPLÓ 2019. december 16-22.

Egy aktivistánk nemrég talált egy hirdetést a Jófogáson: egy idős néni halála után az örökös keresett gazdát a cicájának. Budapesten volt a cica, így abban maradtunk, hogy várunk kicsit, és ha belátható időn belül nem talál gazdára, mi befogadjuk. Szerdán mentünk volna érte, de megelőztek minket: kedden kijöttek egy állatvédő szervezettől, és elvitték a cicát. Plusz feljelentették a hirdetés feladóját. Valóban elég bicskanyitogató stílusban fogalmazta meg a hirdetést (egyebek mellett közölte, hogy utálja a macskákat és ez még sokat is eszik), de a feljelentést akkor sem értjük. Hiszen gondoskodott a cicáról és gazdát is próbált neki találni, ahelyett, hogy a Kaposváron megszokott gyakorlatot követve egyszerűen utcára tette volna. Inkább azokat kellene feljelenteni, akik megörökölnek egy ingatlant, és eszükbe sem jut, hogy ezzel az elhunyt állatairól való gondoskodás kötelezettségét is megörökölték. Legalábbis erkölcsi értelemben, mert jogi értelemben sajnos még mindig nem. Mi is találkoztunk már olyan esettel, hogy az illető megörökölt egy házat, az ott élő macskákat kihajította, az illetékesek pedig csak a vállukat vonogatták. Lenne még mit fejlődnünk ezen a téren is…

Még október elején egy hölgy egy egész cicacsaládot talált a Jókai ligetben. A gondos „gazda” (akinek ezúton is minden jót kívánunk…) egy dobozban dobta ki az anyacicát az öt kölykével. A mama nem hagyta el a kicsinyeit, úgyhogy sikerült begyűjteni az egész családot. Sajnos három cica pár nap elteltével meghalt, a másik kettő viszont nagyon szépen fejlődik. Teljesen elkülönítve tartottuk őket, amíg az oltásokat meg nem kapták, aztán behoztuk a menhelyre. A mamacica (aki amúgy is egy kis tündér) a két héttel ezelőtti címlapfotónkon látható két picit is befogadta, akik roppant hálásak, amiért akadt egy pótanyukájuk.

Sajnos újabb elveszett cica került fel az oldalunkra, aki a kaposvári Nádor utcából tűnt el 2019. december 19-én. Fekete ivartalanított lánycica, képünk sajnos nincs róla, de a hasa alatti fehér foltról beazonosítható.

A héten ismét több támogatónktól kaptunk tápot. Nem szeretnénk senkit kifelejteni, így inkább nem írunk neveket. A cicák nevében is nagyon szépen köszönjük a segítséget!

Minden kedves segítőnknek, támogatónknak és örökbefogadónknak kellemes karácsonyt és cicás örömökben gazdag boldog új évet kívánunk!