CICANAPLÓ 2019. november 18-24.

Megvan a Kodály iskolánál múlt héten talált kis cirmos gazdája. Egy „kedves idős hölgy”, akinek nem kellett a cica, úgyhogy egyszerűen utcára tette. Szerencsére a szomszédja hétfőn örökbe fogadta. Tündéri kis örökmozgó volt, nélküle egyszerre üresnek tűnik a menhely…

De hogy ne csökkenjen a létszám, arról az a kedves autós gondoskodott, aki a Zárda közben megállt, kidobott három kiscicát, és továbbhajtott. Volt egy szemtanúja az esetnek, de annyira sokkolta a látvány, hogy nem tudta megjegyezni az autó rendszámát. Pedig megért volna egy feljelentést állatkínzásért. Persze szegény cicák is halálra rémültek, és csak az egyiküket sikerült befogni. Gyönyörű hamvasszürke-fehér cica. de egyelőre nagyon fél szegényke.

Pénteken épp mentünk haza a menhelyről, amikor átment előttünk az úton egy nyakörves fekete-fehér cica, címtartóval a nyakörvén. Nem engedett közel magához, de emlékeztünk rá, hogy nemrég feltöltöttünk egy hasonló cicát, aki 2 hete a Szondi utcából tűnt el. Felhívtuk a gazdáját, eljött, és az ő cicája volt! Ilyen sem volt még, hogy mi találjunk meg egy általunk is hirdetett elveszett cicát…

Szombaton újabb két elhagyott cica került be hozzánk. Félévesek lehetnek, egy ezüst-cirmos lány és egy fekete fiú. Nagyon szépek, de félénkek, úgyhogy egyelőre fel sem töltjük őket a gazdikeresőbe, megvárjuk, amíg szelídülnek kicsit.

És még mindig nem volt vége a hétnek, ugyanis vasárnap a desedai bicikliúton találtak egy csontsovány, nagyon öreg cirmos lánycicát. Borzasztó állapotban volt, tele gyógyulófélben levő sebekkel. Ami még sokkolóbb volt, hogy a bőre alatt több sörétet is kitapintottunk! Ezúton is gratulálunk a kedves vadásznak, aki meglőtte, és szívből kívánjuk neki, hogy egyszer neki is legyen lehetősége megtapasztalni, hogy milyen remek érzés is bekapni néhány ólomgolyót… Csoda, hogy egyáltalán túlélte a lövést szegényke. Az pedig még nagyobb csoda, hogy az átélt borzalmak ellenére rendkívül kedves, bújós cica. Rendkívül hálás a simogatásért, és amint képünkön látható, a dajkálást különösen szereti. Tündéri kis öreglány.

Rengeteg finom konzervet kaptunk Feketéné Mimitől és dr. Hős Ágotától, köszönet érte!

Sajnos két újabb elveszett cicával gyarapodott az oldalunk, képek itt és itt. Sok megosztást kérünk mindkettőjüknek!