CICANAPLÓ 2019. szeptember 23-29.

Szerdán találtunk egy sérült postagalambot. Elvittük állatorvoshoz, kiderült, hogy kiszakadt a begye. A szakszerű ellátás után jó eséllyel meg fog gyógyulni. Köszönettel tartozunk Dr. Zomborszky Zoltánnak, hogy rendelési időn kívül is fogadott minket és megmentette a madarat. Másnap érte jött Lukács Gyula, a KO1 Postagalamb Sportegyesület vezetője, ő fogja tovább gondozni. És még az orvosi kezelést is kifizette, úgyhogy le a kalappal előtte! A gyűrűje szerint a galamb Horvátországból jött, reméljük, sikerül megtalálni a gazdáját.

Napok óta egyre rosszabbul volt a szeptemberi első cicanaplónkban bemutatott, a kisasszondi erdőben talált kiscica, és pénteken sajnos meg is halt. 🙁 Pótmamát nem sikerült találni neki, és az ilyen pici cicák cumival való felnevelése pedig sajnos mindig kétesélyes.

Szombaton már gazdára is talált a múlt héten behozott testvérpár. Címlapképünkön ők láthatók. Decsi János, az állatbarát taxis és családja fogadta be. János nagyon sokat segít nekünk a cicák fuvarozásában, örülünk, hogy kapcsolatunkat most örökbefogadással is sikerült megerősíteni. Külön öröm, hogy nem kellett szétválasztani a cicákat, bárcsak mindenki hozzájuk hasonlóan gondolkodna!

Vasárnap Gombár Noémi behozott egy vörös-fehér fiúcicát. A Baross utcában szenvedett már napok óta, láthatóan igen rossz állapotban, de senkinek nem jutott eszébe, hogy elvigye a kb. 300 méterre levő állatorvosi rendelőbe, csak a Facebookra posztolta ki valaki. Végül Noémi meglátta a posztot és ő végre hajlandó volt cselekedni is, sőt még az orvosi kezelés költségét is vállalta. A cica nagyon sovány volt, férges és bolhás. Reméltük, hogy életben marad, de sajnos annyira beteg volt, hogy el kellett altatni. Ha hamarabb orvoshoz kerül, talán még meg lehetett volna menteni. Köszönjük Noéminek, hogy megpróbált segíteni a cicán, akik pedig simán elmentek mellette és sorsára hagyták, mélységesen szégyelljék magukat!