CICANAPLÓ 2019. szeptember 9-15.

Nagyon szomorú hetünk volt, mert két öreg cicánktól is búcsút kellett vennünk.

A képen látható Lenkét több cicával együtt Igalból mentettük 2017 augusztusában. A Szomszédok Lenke nénijéről neveztük el. Nagyon öreg volt már akkor is, és az egyik mellső lába el volt törve. Megröntgenezték, kiderült, hogy régi törés, úgyhogy nem lehetett vele mit kezdeni. Később az egyik fülét le kellett vágni, mert egy hematóma elzárta a hallójáratát. Nagyon nyugodt, kedves cica volt, végtelenül hálás volt érte, ha megsimogattuk, a dajkálást különösen szerette. Ahogy tovább öregedett, egyre romlott a hallása és lassan megvakult. Így is jól elboldogult azonban, most azonban a veséi tönkrementek, és már nem lehetett segíteni rajta. Hétfőn elaltatták.

Lajos 2013. februárjában került hozzánk, a Zaranyi lakótelepen találták, 3 éves lehetett akkor. Különleges cica volt, mert gyárilag rövid volt a farka. A személyisége sem volt akármi, Lajos egy igazi egyéniség volt. Nagyon nyugodt, kedves cica volt, csak a bezártságot nem tűrte, úgyhogy az állatorvosi váróban is mindig ki kellett venni a szállítókosárból, különben kurjongatott. Sajnos törzsvendég volt ott, egy autoimmun betegség miatt az utóbbi néhány évben rendszeresen orvoshoz kellett hordani. Idén nyáron azonban fogyni kezdett, egyre gyengébb lett, és végül szerdán őt is elengedtük.

Nagyon szomorúak vagyunk a két kisöreg elveszése miatt, csak az nyújt csekélyke vigaszt, hogy legalább boldog öregkoruk volt nálunk. Drága öreg cicáink, nyugodjatok békében!

Három alomnyi gyönyörű kiscicát töltöttünk fel a gazdikeresőbe, képek itt, itt és itt. Sok megosztást kérünk nekik!