CICANAPLÓ 2019. április 22-28.

Az ígért kilakoltatásos történettel kezdjük eheti cicanaplónkat. Sajnos elég gyakori sztori: az egyik kereső elvesztette az állását, a devizahitel törlesztőrészletei az egekbe szöktek, és sajnos innen egyenes út vezetett a kilakoltatáshoz. Az utolsó pillanatban sikerült szállást találniuk, hogy ne kerüljenek az utcára, de oda sajnos az állatokat (kb. 15 cica és 1 kutya) nem vihették magukkal. Próbáltak segítséget kérni, de mindenütt süket fülekre találtak. A szociális segítő roppant empatikus munkatársnője (aki megérdemelné, hogy nevén nevezzük, de nem tesszük, mert neki vannak jogai míg az állatoknak a jelek szerint nincsenek) például azt javasolta nekik, hogy „tegyék be a cicákat egy zsákba, jól kössék be és vigyék el messzire”, aztán hozzátette, hogy ha nem szabadulnak meg tőlük, akkor „majd kijönnek értük a városgondnokságtól és úgyis a pöcegödörben végzik”. Itt tart ma a hivatalos állatvédelem Kaposváron… Szerencsére az utolsó pillanatban ránk találtak, és az adófizetők pénzéből fenntartott hatóságokkal ellentétben mi mindent megtettünk, hogy segítsünk az állatokon. Csütörtökön kimentünk hozzájuk, lefényképeztük a cicákat és a kutyust, és elhoztunk egy anyamacskát 4 újszülöttel. A többieket azonnal feltöltöttük a gazdikeresőbe. Rengeteg megosztást kaptak (köszönet érte!), sokan el is mentek megnézni őket, és ha jól számoljuk, 5 cica és a kutyus is gazdára is talált. Köszönjük mindazoknak, akik örökbe fogadták a kis árvákat! Sokan kérdezték hétfőn, hogy mi van a cicákkal, úgyhogy bár ez már a jövő heti cicanaplóba tartozna, a történet folytatását is megírjuk. Mivel nem tudtuk volna elviselni, hogy a többieket elaltassák vagy „pöcegödörbe dobják”, hétfőn elhoztunk mindenkit, akit el tudtunk kapni. Egyedül egy fekete kandúrt nem sikerült befognunk, aki tud róla valamit, kérjük, szóljon. Kaposfüreden, az Ibolya utcában láttuk utoljára. Szóval befogadtunk két gyönyörű vörös, egy fekete és egy hamvasszürke kandúrt (ők 10 hónap körüliek), valamint két ivartalanított, 2 év körüli hamvasszürke lánycicát (egyikük látható a címlapfotón). Jobb híján a menhely felújítás alatt álló épületében helyeztük el őket, de itt nem maradhatnak sokáig, mert akkor nem tudjuk befejezni a munkákat. Egyelőre sokkos állapotban vannak szegénykék, teljesen besokalltak az elmúlt napok felfordulásától, de reméljük, gyorsan megszelídülnek majd. Hamarosan beoltatjuk őket és szeretnénk a kandúrokat ivartalaníttatni, ami a gazdára találásukat is elősegítené. Ennyi állat egyszerre történő ivartalanítására azonban sajnos nincs pénzünk. Aki segíteni tudna bármilyen kis összeggel is, kérjük jelentkezzen. A csütörtökön behozott 4 pici teljesen jól van, szépen fejlődnek, bár az anyjuk továbbra is nagyon bizalmatlan.

A hónap elején hozzánk került két kiscica is szépen fejlődik, már ki is tudnak mászni a ketrecükből! A kis finnyásak viszont csak azt a tápszert hajlandók megenni, amivel először etették őket, az pedig Kaposváron elfogyott, úgyhogy kénytelenek voltunk Pécsre menni az újabb adagért…

Cicáik nagyon finom tápot kaptak ajándékba kaptak a Tac Dog állateledelboltból, köszönet érte.

Sajnos a múltkori sikersztori után egy újabb cicával gyarapodott az elveszett cicák albuma. Sok megosztást kérünk ennek a kis szépségnek, hogy mielőbb hazataláljon!