CICANAPLÓ 2019. február 18-24.

A február elején ivartalanításra behozott fekete cica sajnos nem érezte jól magát nálunk, csak rémülten kuporgott szegényke és alig evett. A jelek szerint a szabad élet után nem bírta a bezártságot. Kénytelenek voltunk visszavinni, mielőtt belepusztul a bánatba. Azt hittük, hanyatt-homlok menekül majd, ehhez képest ott maradt, evett kicsit, futott egy kört, aztán újra visszajött enni. Boldog volt, hogy újra otthon lehet. A megtalálói vállalták, hogy tovább gondozzák.

Szombaton jött egy család cicanézőbe, kimondottan felnőtt, mentett cicát kerestek. Ez sem kimondottan gyakori, a legtöbben kiscicát szeretnének (még télen is…), pedig a felnőtt cicusok is pont ugyanolyan kedvesek és szerethetők. Két cicát is vittek. Milu (a képen már új otthonában) egy rendkívül különleges színű, valószínűleg félperzsa cicus, a gazdái betegsége miatt került be hozzánk tavaly májusban. Az első néhány hetet a konvektor mögött töltötte, de aztán előmerészkedett, és nagyon kedves cica lett belőle. A másik cicát tavaly októberben találtuk a desedai bicikliút felüljárójánál. Ő az első pillanattól kezdve otthon érezte magát nálunk. És az új otthonában is, ahogy kiengedték a hordozóból, már el is feküdt, hogy simogassák. Milu először még bizalmatlan volt, de már ő is beilleszkedett.

Velük együtt idén már 6 cicánk talált gazdára, plusz az egyik talált cicánknak is meglett a gazdája. Reméljük, ugyanilyen jól folytatódik majd az év! Ebben Önök is sokat segíthetnek azzal, ha alapítványunknak ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1%-át. A befolyt összeget teljes egészében a macskamenhelyünk építésére és az állatok gondozására fordítjuk. Támogatásukat előre is köszönjük! Kapos Állatbarát Alapítvány, adószám: 18776797-1-14.