CICANAPLÓ 2018. október 8-14.

Ez a hetünk is szomorúan kezdődött: hétfőn meghalt Walger Brigitte nevelt fia, Walger János. 🙁 Rengeteget köszönhetünk neki, az ő nagyvonalú támogatásának köszönhetően indulhatott el a menhely építése. Emlékét szeretettel megőrizzük.

Bejelentést kaptunk egy cicáról, akit az Obi parkolóban dobtak ki. Kb. 4 hónapos fekete-fehér lánycica, egészséges és gyönyörű.

Kedden egy igen különleges mentőakcióban vettünk részt. Egy ismerősünk megtalálta az 1 éve(!!!) elveszett cicáját, de a cicus teljesen zavart volt, nem hagyta magát megfogni. Beélesítettük a hasonló helyzetekre tartott csapdánkat, és pár óra múlva már benne is volt a cica. Elvittük állatorvoshoz, és azon kívül, hogy az összes létező külső élősködőt begyűjtötte, teljesen jól van. Ez az 1 éves csavargás abszolút rekord, nekünk „mindössze” 3 hét volt a leghosszabb eltűnés, amit természetesen Kalóz cicánk tart…

Csütörtökön az Eb-Rehab állatorvosi rendelő két doktornője, Tornyosné Kiss Krisztina és Kása Orsolya látogatást tettek az épülő menhelyünkön, és hasznos tanácsokkal láttak minket. Köszönjük a segítséget!

Rengeteg tápot és felszerelést kaptunk Némethné Erikától. A cicák nevében is köszönjük!

Szombaton egy csodaszép félhosszú szőrű kandúrt találtunk a desedai bicikliút felüljárója közelében. Rendkívül barátságos, és nem úgy néz ki, mint egy kóbor macska. Feltöltöttük a gazdikeresőbe, reméljük, jelentkezik a gazdája.

Vasárnap pedig segítőink Bánya felé az erdei úton találtak két cicát. Pontosabban egy elütött cicát láttak, és amikor kiszálltak, hogy félrehúzzák az útról, előjött az árokból a két testvére. Hamvasszürke-drapp lányok, 3 hónaposak lehetnek. A képen ők láthatók. Rendkívül szelídek, úgyhogy nyilván nem az erdőben születtek, hanem valami mocsok kidobta őket. Most tényleg komolyan gondolta, hogy egy kiscica, akit eddig rendszeresen etettek, életben marad az erdőben??? Így, a tél közeledtével? Ezúton is sok szépet és jót kívánunk neki, reméljük, egyszer őt is kidobja majd valaki…